kust przedmaturalny FCe?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Jestem w klasie maturalnej i musze sie zapisac do szkoly jezykowej. Chodzilam juz tam i mam dylemat; zapisac sie na kurs przedmaturalny czy FCE? ( bo na taki teraz powinnam chodzic). Podobn0o na te przedmaturalne to chodza ludzie,ktorzymusza cos nadrabiac...tak duzo osob mowi.Oprocz tego bede chodzila na korki godzine w tyg, wiec moze tam bede sie uczyc strikte pod mature. Chce duzo pracowac i chcialabym wybrac trudniejsza opcje. co radzicie?
Na pewno to zalezy na jakiego nauczyciela oraz grupe trafisz, ale z doswiadczenia wiem, ze kursy przedmaturalne mogą byc na rozmaitym poziomie. Masz racje, ze czesto na takie kursy chodza osoby chcące cos nadrobic, szybko przewalkowac caly material do matury itp. No chyba ze masz pewnosc, ze w szkole do ktorej sie wybierasz kursy maturalne prowadzone sa porzadnie i na poziomie. Wtedy lepiej wybrac taki kurs (ale wczesniej sie upewnic co do poziomu, popytac znajomych itp), bo sukces na kazdym egzaminie zalezy w duzej mierze od tego, czy znasz jego strukturę. Na maturze wazne są wypracowania...trzeba je pisac według sztywnych wzorców. Nauczyciel na kursie maturalnym na pewno wskaze Ci, jak napisac wypracowanie aby uzyskac duzo ilosc punktów itp.
Uważam, że lepszą opcją dla Ciebie jest kurs do FCE. Będąc na takim poziomie myślę, że spokojnie zdasz maturę (podstawową, rozumiem), ale i rozszerzony poziom nie powinien być zbyt trudny. Przygotujesz się do certyfikatu, a na korkach (najlepiej z nauczycielem) będziesz mogła przerabiać zadania maturalne - jak uzyskać najwięcej punktów, będzie rozwiewał Twoje wątpliwości etc.
tzn ja mysle nad zdawaniem rozszerzonej matury i mysle o ty kurscie FCE dlatego,ze tam chyba jest wyzszy poziom niz na tych calych maturalnech kursach. Mam racje?
To jaki jest poziom zależy od szkoły.
Polska matura różni się od FCE,więc jeśli chcesz uczyć się do matury idź na kurs maturalny.
ja też bede sie przygotowywaac do matury i ide na kurs maturalny tez rozwazalam FCE ale jednak zrezygnowalam z tego pomyslu jak bedziesz miec oprocz kursu do matury korki to z nauczycielem przerobisz to co bedziesz chciala a na maturalnym wszyststko stricte pod maturke:)
Powiem szczerze ze przed matura chodzilam na fce i na kurs maturalny, z tym ze ten kurs fce robilam w drugiej klasie liceum, a ten przedmaturalny to juz w 3 klasie i uwazam ze ten fce to idelane wprowadzenie pod katem matury(bo wiele zadan jest podobnych), a juz sam kurs maturalny(przynajmniej ten co robilam) to byl juz raczej pod katem samych powtorek do matury, a ja sie przyznam szczezre ze gdyby nie ten kurs fce to chyba bym sie na rozszrz mature z anglika nie zdecydowala, bo tam sie naprawde wiele nauczylam, a potem w sumie to juz tylko powtorki. ale skoro bedziesz miala jeszcze lekcje prywatnie to mysle ze sam ten maturalny+ lekcje prywatnie to bedzie idealne rozwiazanie lub fce+lekcje prywatnie na ktorych bedziecie robic zadania maturalne
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę