Matura 2009 jakie ksiażki przygotowawcze

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Zdaję w tym roku maturę z angielskiego na poziome rozszerzonym, chciałbym przygotywac się takze we własnym zakresie. Jakie kursy książkowe sa do tego najlepsze? Pozdrawiam
polecam jakieś repetytoria /najlepiej oxfordzkie.
ja zdaję maturę na poziomie dwujęzycznym (poziom zaawansowany) i dzis wlasnie zapisalam sie na kurs, ktory (mam nadzieję) przygotuje mnie do tego. Troche sie boje, ponieważ kurs jest przeznaczony dla osób podchodzących do maruty rozszerzonej z ang, a mój poziom, czyt.dwujęzyczny jest jeszcze wyższy;/ ...zastanawiam się czy dam radę no ale cóż, trzymajcie kciuki w maju! ;)
Poleccie mi jakies dobre repetytorium, ktore przygotuje mnie do matury podstawowej z jezyka angielskiego w 2009 roku :) Nauczycielka cos mowila o jakims nowym repetytorium Longmana, ale ja z ksiazkami Longmana nie mam zbyt dobrych skojarzen - malo przykladow. Osobiscie potrzebuje repetytorium z duza iloscia przykladow, wyjatkow, abym jakos to zalapal. Slowek znam duzo jednak gramatyka jest u mnie w poszlakach i czasem myle czasy... Przydalby sie takze jakis zestaw cwiczen gramatycznych oraz arkusze maturalne i tzw. "Sluchania". Wynik z matury z angielskiego nie jest mi jakos szczegolnie potrzebny na studiach bo przy podstawowej maturze przelicznik jest rowny 1/8, ale wiadomo - trzeba zdac z jakims wynikiem, zeby nie wstydzic sie.
A gdzie chodzisz do matury na kurs?
Nigdzie - szkoda mi kasy. Wezme sobie tylko jakas studentke za grosze, zebym mial z kim pogadac po angielsku i poprawila moje ewentualne bledy jezykowe.
Chodziło mi gdzie Pyszotka chodzi na kurs. :) Bo ja chodzę na kurs do matury, ale to kompletny nie wypał, bo te ćwiczenia są dla mnie za łatwe. W tamtym roku byłam na CAE. Do tego tylko trzy osoby zdają ustny rozszerzony.:(
Wydawnictwo ENSET ! - Rewelacja!
Temat przeniesiony do archwium.