Pytanie odnośnie rozszerzonej matury

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,

Mam pytanie z gatunku tych bardzo ważnych.

Mam ambicje zdac pisemna mature rozszerzona z angielskiego w tym roku, by dostac sie na ekonomie. I nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze w zeszlym roku szkolnym chodzilem do szkoly jezykowej gdzie ukoncyzlem poziom intermediate. I teraz pytanie do ludzi bardizej sie w tym orientujacych: czy sa jakiekolwiek szanse by na spince nauczyc sie do rozszerzonej?

Biorac pod uwage:

- Moja naucyzcielka w szkole jest raczej srednia, choc mowi zeby byc spokojnym o poziom rozszerzony (nie jestem)

- moj aktualny podrecznik w szkole to Upstream Itermediate B2

- mam ogromne checi :)

Pytanie czy zapisac sie do jakies szkoly, na zajecia przygtowujace do matury? Czy samemu da sie to zrobic - siedzac w domu, robiac cwiczenia, uczac sie slowek? Jakie ksiazki by ewentualnie w tym pomogly?
Jaki to jest w przyblizeniu poziom na tym rozszerzeniu? Poczytalem troche i ludzie strasza FCE/CAE (no to ladnie). Czy np godzina korepetycji tygodniowo ze studentem starczy?

Poprosze o jak najwiecej wskazowek, bo temat traktuje niezwykle priorytetowo :)

Z góry dziękuje
"I nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze w zeszlym roku szkolnym chodzilem do szkoly jezykowej gdzie ukoncyzlem poziom intermediate."

Właściwie powinienem napisać ledwie poziom intermediate :)
Pozdro, rozszerzon.to nie advanced,take it easy,fc jest mniej wiecej na poziomie srednim,ale to inny typ egzaminu i cwiczen tak naprawde...relax,poucz sie metoda audio lingwalna,duzo mow,it's up t you.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę