Jakie macie nastawienie przed maturą z ang?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, zaczęliście się już przygotowywać do matury? Ja jeszcze zupełnie o tym nie myślę, ale żeby w domu nie słyszeć ciągle, że nic nie robię, kupiłam sobie Repetytorium leksykalno-tematyczne, takie granatowo-białe z flagą Anglii w kółeczku. Naprawdę mi się podoba, są fajne teksty, ćwiczenia do nich- nie za długie, żeby się nie znudzić i co mnie bardzo zachęca - obrazki. Mam nadzieję, że jak się już za to porządnie zabiorę to będę miała przy tym super zabawę. Polecam!
Taka kampania marketingowa nie wprost? :) Który wydawca płaci za polecanie książki na forach w ten sposób :D
Dlaczego ma mi ktoś płacić? Dlaczego nie można zapytać o inne książki i opisać swojej? To jak mam się zapytać?
dzisiejsza matura była prosta jedynie pierwsze zadanie ze słuchu było okropne cieżko było zrozumiec xD
Gramatyki sie ucze z repetytorium Murphy'ego, slowka staram sie zapamietywac na zasadzie np.trzech otakim samym znaczeniu, no i oczywiscie w szkole upstream intermediate a potem moze upper
Ja uczę się z Audiobooków. Słucham w każdej wolnej chwili z Mp3. Jak dla mnie najszybsza metoda na zapamiętanie dużej ilości słówek i osłuchanie się z językiem. Tego jest już dość dużo w Internecie, chociażby: http://open.nextaudio.pl/audiobooki/jezyki_obce_c1050.xml
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę