Klasa z miedzynarodowa matura w II LO w Poznaniu

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś zwas uczęszcza moze do klasy z miedzynarodowa matura:> A jak tak to mniej wiecej od ilu punktow przyjmuja i ciezko jest sie dostac :> Pozdrawiam :)
Nie jestem w tej klasie, ale chodzę do tego liceum. Dostać się jest raczej trudno, bo oprócz normalnej rekrutacji trzeba jeszcze przejśc dodatkowe testy i rozmowy kwalifikacyjne. Z drugiej strony ktoś się tam dostać musi, więc życzę powodzenia!
Mam pytanie czy jest to szkoła płatna? I czy znacie jeszcze szkoły w Polsce, po których można zdawać miendzynarodową maturę??
IB w Poznaniu nie jest płatne. jest jakby utworzoną dodatkową klasą w LO
IB w Poznaniu jest w II LO, nie jest płatne, w zeszłym roku przyjmowali chyba od coś około 250 (?) punktów, ale nie jestem pewna. (te 250 nie jest pomyłką, bo tam sa dodatkowe egzaminy i w sumie można mieć 400 punktów)
Jesteście pewni, że NIE jest płatne :O? Jeżeli to prawda, to był bym w szoku ;) Tutaj w Gdyni biorą od nas dość spore pieniądze, głównie na szkolenia nauczycieli na zjazdach IBO (nie jest to fortuna, ale za darmo też to nie jest). A jak z poziomem nauczania?
ej no musze cie doibc ale to jest platne...bo podreczniki sa sciagane z zagranicy i oni te sprawdziany co piszesz wysylaja do genewy czy gdzies...to kosztuje ok 4tys...wybieram sie do tej klasy wiec wiem...ps.w bydgoszczy w lo 9 wlasnie powstala klasa z rozszrzona maturka...:D :*
No wiec... klasa jako taka nie jest płatna, ale ponosisz duze koszty jak juz Ziuta powiedziala za podreczniki i za koszty certyfikatu czyli dyplomu i oplaty maturalne... to moze wyniesc dosc duzo... A tak po za tym procz jakis normalnych skladek klasowych czy szkolnych oplat to nie biora....
Poziom jest wysoki i jedni uwazaja ze warto inni ze nie....
Egzaminy wydaja sie trudne i rzeczywiscie takie sa... ale jak juz chcesz zdawac to rada, zeby przetrwac je wszystkie i nie poddawac sie po pierwszej czesci... (Egzaminy zazwyczaj tyrwaja dwa dni)
No i to chyba wszystko o co pytalas... Pozdrowionka
LOL, nie piszcie głupot... akurat chodziłem do tej klasy, w tym roku pisałem maturę... klasa w 2 lo jest dofinansowana przez miasto, a uczniowie ponosza czesc oplat okolo 2 tysiace pln, ksiazki sa gratis (wypozyczasz z biblioteki i masz), ja mam wlasne i sadze ze wydalkem niewiele (5 stow) wiec mozna przezyc;) a poziom? hehenie jestem pewien czy taki wysoki... bylby wysoki gdybym musial sie uczyc minimum 3h dziennie... tyle uczylem sie tygodniowo moze nawet nie;)... poza tym za moich czasow trzeba bylo miec minimum 310 pktow zeby sie dostac... widac ze idzie odwilz intelektualna skoro przyjmuja juz od 250, ale cicho moj brat wybiera sie w tym roku i za tydzien ma egzamy... wszystkim ktorzy sie wybieraja zycze szczescia...

Jezeli ktos potrzebuje wiecej info to piszcie na mejl w nicku ;)
Mam pytanie czy ktos moze kto zwadal do pre-IB w poznaniu do II wie jak wyglada egzamin z drugiego jezyka chodzi mi tutaj glownie o biologie i niemiecki, czy biologia byla trudna? A jak niemiecki? prosze o odpowiedz :)) pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę