test szóstoklasisty

Temat przeniesiony do archwium.
czy sa już dostępne podręczniki, ćwiczenia lub pomoce do tego sparwdzianu ? Jak pzrygotować dziieci do sprawdzianu ?
Hej! Tu masz krótki filmik z najważniejszymi zasadami i poradami: http://www.macmillan.pl/index.php/szkolenia/small-talks/dr-monika-cichmiska-sprawdzam-co-kryje-sprawdzian
Test 6klasisty nie jest taki trudny. Musicie sie troszkę przyłożyć i będzie dobrze :)
A skąd wziąć jakieś materiały do nauki ? Są jakieś pzrykładowe testy np. z rozumienia ze słuchu ?
Na stronie CKE jest informator z przykładowymi zadaniami.
Ale tam nie ma nagrań. A "coś" jeszcze ?
Spytajcie swoich nauczycieli w szkole. Oni powinni dysponować takimi materiałami z ubiegłych lat, albo podpowiedzą wam gdzie konkretnie szukać takich rzeczy.
Ja korzystam z podręczników Look. Mają dodatek przygotowujący do sprawdzianu szóstoklasisty i przy okazji też Pearson np. niedawno udostępnił zbiór zadań przykładowych. Faktycznie - to nie jest takie trudne ale słuchania to ja nie widzę wśród uczniów. Naprawdę - bo tego nie da się moim zdaniem jakoś "wyuczyć".
Przede wszytskim praktyka, z nauka języka powinna być systematyczna, nie da się nauczyć w kilka miesięcy
Cytat: MagBir
Spytajcie swoich nauczycieli w szkole. Oni powinni dysponować takimi materiałami z ubiegłych lat, albo podpowiedzą wam gdzie konkretnie szukać takich rzeczy.

Po pierwsze jesteśmy w wątku Nauczyciele angielskiego, więc widocznie pyta nauczyciel = nie ładnie jest odsyłać do nauczycieli ;) Po drugie nie ma "materiałów z ubiegłych lat", sprawdzian szóstoklasisty po raz pierwszy odbędzie się w 2015 ;) Chyba, że masz jakiś wehikuł czasu to i ja chętnie skorzystam :D
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauczyciele angielskiego