"intuicyjnac slowek"

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Ucze sie slowek, ucze i ucze[wiadomo - zasob slownictwa - wazna sprawa]. Gdy przychodzi mi przeczytac jakis tekst i wysttapi tamprzyswojone juz slowo, OK, jestem w stanie zidentyfikowac jego znaczenie, ale gdy przychodzi odpowiedziec na jakies pytanie badz wypoweidziec sie a jakis temat, tu zaczynaja sie schody. Bo dawet gdy znam dane slowko, ktorego powinienem uzyc to jakos brakuje mi slow do wyrazenia tego co chce przekazac. Zapominam, ze znam "tamto slowo/wyrazenie".
Znacie jakis sposob, aby tego uniknac? Aby usywanie juz przyswojonych slowek przychodzuilo z latwoscia i bylo raczej intuicyjne?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
ukladaj sobie zdania ze slowkami ktorych sie uczysz
Hej !
Mam pytanko czy znacie sposób na naukę dwóch języków w ciagu 2 lat? Tzw ekspress....Za info z góry dziekuje. Cześć!
To 'proste':)
Po prostu trzeba się uczyć. Codziennie.
Ja pomagam sobie czytajac. Utrwalam sobie w ten sposób słówka. Oczywiście dużo daje słuchanie kaset, najmniej przez pół godziny dziennie.
wg mnie nelezaloby sobie w glowie robic cos takiego, jak jest to zrobione tutaj w gotowych zestawach. tzn. przy kazdym slowku angielskim i jego tlumaczeniu, wpisywac (albo wymyslac w glowie) przykladowe zdanie z uzyciem go. czyli jak juz wkujesz jakas partie slownictwa probuj ukladac sobie w glowie, a juz najlepiej to w ogole mowic na glos zdania, lub pelne wypowiedzi zawierajac w nich nauczone slownictwo. mysle ze moze pomoc.
Powinieneś przeczytać informacje na www.isel.edu.pl
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę