zaliczenie stage'a metoda callana - jak wyglada?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, chodze od niedawna na ang metoda callana. po tescie kwalifikacyjnym zostalem zakwalifikowany na poziom 4 i podoba mi sie ta metoda. wlasciwie juz konczymy material z tego poziomu. czy ktos moze mi napisac jak wyglada egz ze stage'a? czy to sie rozwiazuje jakis test czy jakos inaczej to wyglada? prosze o jakies informacje bo grupa jest nowo utworzona i w sumie nikt nie wie jak to bedzie wygladac a tu jest napewno duzo osob, ktore chodzily na callana i wiedza. z gory dzieki za informacje
Z tego co pamietam test podzielony jest na 3 czesci. Pierwsza - podawane sa slowka po angielsku - podajesz ich polskie tlumaczenie, druga TO PYTANIA PO ANGIELSKU NA KTORE ODPOWIADASZ yeS no, trzecia to dyktando. Nie jestem pewna co do kolejnosci ale jesli zrobilam błąd to tylko w przypadku kolejnosci tlumaczenia slowek i odpowiadania na pytania. W sumie mozesz dostac 100 pkt. Metoda Callan's generalnie nie jest polecana na poziomach wysokich gdyz nie uczy ona ani gramatyki. Jest dobra tylko na pierwszych poziomach gdy czlowiek nie jest jeszcze obeznany z angielskim. Potem robi sie nieciekawie....
Pozdrawiam
dziekuje za odpowiedz. a czy ten egzamin pisze sie tylko ze stage'a, ktory sie wlasnie ukonczylo? bo powtorki po zakonczeniu danego stage'a z tego co slyszalem sa od pierwszego stage'a
ktos moze wie??? bylbym wdzieczny za odpowiedz

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa