kasetowy Next Steps -co i jak?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam odd dziś kasetowy kurs Next Steps... Mam parę pytanek do tych którzy go ukończyli:)
Ile pi razy oko zabierało Wam opanowanie 1 lekcji/kursu?
Czy listę "Say it in English" próbowaliście opanować w jeden dzień (hmm realne?) Czy raczej dzieliliście ją na 2-3 części i uczyliście się po jedej (części) na dzień?
Czy podane intrukcje należy faktycznie wykonywać w 100%?
No i czy kurs przyniósłl spodziewane efekty?
** Jestem przyzwyczajony do SM i b. trudno mi się przestawić:) Ddzięki z góry za jakiś odzew!;]
>Czy listę "Say it in English" próbowaliście opanować w jeden dzień
>(hmm realne?) Czy raczej dzieliliście ją na 2-3 części i
>uczyliście się po jedej (części) na dzień?

Lista "Say it in English" jest podzielona na kilka logicznych części, po każdej następują ćwiczenia, i tylko tak należy się jej uczyć.

>Czy podane intrukcje należy faktycznie wykonywać w 100%?
>No i czy kurs przyniósł spodziewane efekty?

Tak, należy je wykonywać w 100%, bez tego efekty nie przyjda. Nauka języka to trening kilku sprawności, jesli je zaniedbasz to nigdy się go nie nauczysz.

>** Jestem przyzwyczajony do SM i b. trudno mi się przestawić:)

Samo SuperMemo jest dobre dla kogoś, kto zna angielski bardzo dobrze i pragnie tylko rozwijać słownictwo. Każdy, kto dopiero się uczy języka powinien na pracę z SM i Prof. Henry słownictwo poświęcać nie więcej jak 30% czasu nauki.
Dzięki zaodpowiedź:) O nauce litty 'Say it in English' to chodziło mi o naukę jednej z list (ok. 100 faz) , chyba myślełeś że chcę nauczyć się wszystkich od razu:) Przeglądając książeczki widzę że kurs wygląda bardzo konkretnie. Mam nadzieję, że przebrnę przez niego. Muszę tylko wypraocowac sobie jakąś strategię przypominania sobie tego wszystkiego:)