audiobook

Temat przeniesiony do archwium.
Witam chcialbym was prosic o pomoc znalazlem na internecie metode 1000 slow i moje pytanie ma ktos to na mp3? czy wogole istnieje to wydanie w wersji na mp3....? Lub jakies inne dobre pomoce w nauce dla kompletnie zielonego ale tylko audiobook poniewaz nie mam czasu zbyt na nauke jedynie w pracy na sluchawkach. Prosze o pomoc i z gory dziekuje:)
Szkoda, że nie możesz poświęcić choćby tej godziny dziennie żeby przysiąść nad angielskim i pouczyć się go przy użyciu jakiegoś dobrego programu np. Supermemo. To by Ci dało o wiele więcej niż tracenie czasu na cudowne metody typu 1000 słów, czy angielski w 3 miesiące lub inne cuda na kiju. Na pewno znajomość tych 1000 słów (jeśli są dobrze dobrane) jest pomocna a nawet konieczna, ale na pewno nie wystarczająca.
edytowany przez browar25: 05 cze 2012
Japońskie przysłowie mówi: "Nawet na najdłuższej drodze trzeba zrobić pierwszy krok". W nauce języków tym pierwszym krokiem powinnoi być opanowanie tego tysiąca najbardziej potrzebnych słów. Nie chcę nikomu proponować jakiegokolwiek zbioru tych najważniejszych słówek. Dlatego podam kilka z nich.

1. www.naukotyk.pl;
2. www.dobrazuza.pl;
3. 1000 najważniejszych słów ze strony "Złote Myśli";
4. Smart Fiszki wydawnictwa "SuperMemo World" (uwaga: to nie baza SM., a fiszki papierowe plus MP3)
5. Słowniczki "1000 najważniejszych słów" Wydawnictwa PONS/LektorKlett.

Jeśli ktoś zacznie naukę słówek od SuperMemo, może to być KROK DO TYŁU.
Cytat: bejotka
Jeśli ktoś zacznie naukę słówek od SuperMemo, może to być KROK DO TYŁU.

Miałem na myśli "SuperMemo UX Extreme English"'
Ja miałem na myśli SuperMemo Angielski No Problem. Myślę, że to ciekawsza forma uczenia się tych 1000 słówek niż kucie ich z jakiejś listy. W Ang. no problem lub Euro+Reward są one wmieszane w teksty i różne zadania i ja wolałem się uczyć właśnie w taki sposób. Ale każdy ma inne predyspozycje i upodobania. Obecnie też wole czytać artykuły i oglądać wiadomości i sprawdzać nieznane słówka niż ściągać jakieś gotowe listy.

Pozdrawiam.
edytowany przez browar25: 08 cze 2012
Cytat: browar25
... Obecnie też wole czytać artykuły i oglądać wiadomości i sprawdzać nieznane słówka niż ściągać jakieś gotowe listy.

Ja też, ale żebu czytać artykuły, książki czy też oglądać filmy trzeba znać przynajmniej te 1000 słów.
W wymieninych wyżej listach słowa podane są w najczęściej używanych formach gramatycznych (nie w mianownikach i bezokolicznikach jak w słownikach. Są w nich również przykłady użycia w zdaniach i to jest ich największy plus.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa