Metoda callana czy skuteczna?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś korzystał z tej metody, jeżeli tak to jak wygląda jej skuteczność? czy idzie się w szybkim tempie nauczyć języka?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpwoiedzi.
poszukal w google - wpisz metoda Callana forum - zdania są na ten temat podzielone
Tak, w szkole Olymp wykorzystują tę metodę. Jest bardzo skuteczna. Zmusza cię do mówienia, a jak powiesz z błędem to zwrócą Ci uwagę co zrobiłeś nie tak. Uważam, że lepiej jest uczyć się języka i go stosować niż kuć słówka i gramatykę na blachę. Wówczas nie daje to skutku.
Dużo informacji na temat metody Callana znajdziesz w tym artykule: http://metoda5s.pl/najwieksza-wada-metody-callana/. Dowiesz się z niego kto może i powinien z niej korzystać i komu najłatwiej przyswajać wiedzę poprzez taki sposób nauki.
edytowany przez Prald: 03 cze 2013
Od metody Callana wolę metodę 5S, która pozwala uczyć się przez skojarzenia i uczucia. Do danego słowa dodajemy sieć innych, powiązanych z nim dla nas. Poprzez osobiste zaangażowanie i uczucia do języka uczymy się szybciej i efektowniej. Metoda 5S jest bardzo kreatywna
Ja również chodziłam do olympu i tam metoda callana to podstawa. Dla mnie to najlepszy sposób nauki języka. 5S na mnie nie działa :P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa