Kurs językowy SITA

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich ; )

Zastanawiałem się ostatnio nad kursem języka angielskiego przy pomocy systemu SITA (www.sita.pl). Korzystał ktoś z was może, bo moja bliska znajoma zachęca mnie właśnie bo kupiła miesiąc temu i bardzo sobie chwali, natomiast ja nie jestem do końca przekonany na skutecznością tego systemu.

Jeżeli ktoś z was korzystał z tej metody to napiszcie proszę jak efekty, czy opłaca się wydać te pieniądze i jakiego realnego efektu można się spodziewać.

Chciałem dodać, że dotychczasowe kursy języka angielskiego byłby dla mnie raczej niefortunnie, dlatego boje się wpaść na kolejny zły kurs!
Strona z metodą SITA: (http://www.sita.pl/nauka-jezyka-angielskiego-sita.html)
Co rozumiesz przez "Zły kurs"? Nie ma dobrego kursu, który by nie wymagał conajmniej godziny dziennie, codziennie, w wekendy, wakacje i dni zwolnień lekarskich też !!!
Na tym forum temat kursów SITA był wielokrotnie poruszany. Poszukaj.

Ja mam dla Cibie ylko taką radę: Udaj się do siedziby firmy SITA i poddaj się lekcjom próbnym dla każdego poziomu. Jeśli, któraś z nich przypadnie Ci do gustu, a lektor uzna, że dasz radę. Kup urządzenie i właściwy kurs.
Ale pamiętaj, musisz pracować conajmniej godzinę dziennie.
edytowany przez bejotka: 04 gru 2013
ja nie bardzo jestem przekonana do takiej metody nauki języka, ale na pewno lepiej taką niż żadną. Poza tym każdy inaczej się uczy, więc dla każdego też inna metoda będzie skuteczna. Ja jednak postawiłam na tradycyjny kurs w szkole Glossa. Lepiej mi się przyswaja język, jak jestem w grupie osób.
Ja korzystałam jakiś czas z tej metody Sita, tak jak już było tu wspomniane żaden kurs nie jest zły jeżeli będziesz nad nim pracował, systematyczność to jest podstawa. U mnie była inna bariera i teraz zastanawiam się nad czymś takim jak afirmacje do nauki języka. Kusi mnie ale chciałabym również tutaj zapytać o Wasze opinie. Z góry już dziękuję za zaangażowanie sie w dyskusję, ponieważ bardzo mi na tym zależy.

Pozdrawiam serdecznie,
Angelika
edytowany przez AndziaMasal: 12 mar 2014

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę