Nauka Angielskiego dla osoby dorosłej

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, chciałbym się tego języka nauczyć... Mój poziom nie jest nawet podstawowym...
Ale mam dużą determinacje... Jakie podręczniki?

Myślałem, by się zapisac indiwidualnie do jakiegoś nauczyciela na lekcje/korepetycje, to kosztowny pomysł, więc zastanaiwam się czy go realizować... Czy poradzę sobie samemu ?
Jest wiele podręczników z nagraniami, które mogą pomóc nawet początkujacemu adeptowi angielskiego:
- "Język angielski dla początkujących" (nowa edycja) Wydawnictwa Edgard;
- "Błyskawiczny kurs języka angielskiego" Wydawnictwa GRANPOK SYSTEM;
- Mówimy po angielsku Wydawnictwa Wiedza Powszechna;
- "Błyskawiczny kurs języka angielskiego" Wydawnictwa BERLITZ;
- "Angielski błyskawicznie" Wydawnictwa Delta.

http://www.bookcity.pl/angielski-pakiet-dla-poczatkujacych/pid/17582

Czy chodzi o te pozycję z "Angielskim dla Początkująych - Wydawnictwa Edgard" ? Gdyż niemogłem znależć książki o dokładnie takim tytule, ani na Allegro, ani w księgarnii...
Pisząc swój post miałem na myśli pozycję:
"Angielski Kurs podstawowy"
wydawnictwo: Edgard.

Ale Ty znalazłeś nowszą, lepszą. Kupj i ucz się.
Życzę powodzenia.
BJK
Nie lepiej zapisać się na kurs do ESKK? Nie trzeba wychodzić z domu, materiały do nauki dostaje się do domu, a w razie jakichkolwiek pytań, zawsze możesz napisać do nauczyciela, który chętnie Ci pomoże w nauce i podpowie jak będziesz mieć wątpliwości. Powodzenia!
Cytat: Emilian18
Nie lepiej zapisać się na kurs do ESKK? ...

Oczywiście, że lepiej, ale kurs ESKK jest dość drogi. Jeden pakiet (2 lekcje) kosztuje drożej niż roczny kurs z płytami CD. Dlatego zaproponowałem wyżej wymienione kursy.
Po przerobieniu dowolnego z nich i nie zniechęceniu się do nauki można z powodzeniem skorzystać z ESKK.
http://www.prestonschool.pl/ksiegarnia/6-angielski-w-tlumaczeniach-gramatyka a ja polece to -są przykładowe stronki... Ciągle trenujez tym zestawem. Warto zerknąć...
edytowany przez emil05: 02 sty 2014
Audiokursy są dobre dla tych, którzy są nastawieni bardziej na rozmawianie w danym języku i rozumienie co się w nim mówi. Gramatyki się w nich raczej nie potrenuje. Osobiście polecam programy językowe, zwłaszcza z serii "Intensywny kurs" (wydane przez wspomnianego już Edgarda). Sama przy pomocy takiego programu uczę się włoskiego i jestem z niego bardzo zadowolona.
moim zdaniem najlepiej zrobisz jak się zapiszesz na kurs językowy. Będziesz wiedzieć czy uczysz się dobrze, a jak się chce uczyć samemu to niestety istnieje ryzyko, że się nauczymy z błędami, a dobrze mieć kogoś, kto będzie czuwał, czy dobrze się uczymy. Jak będziesz szukać dobrych kursów zobacz sobie na str glossa.pl ja tam chodzę i jestem zadowolona. Mają też bardzo fajne kursy zagraniczne.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa