z poziomu B1 na B2

Temat przeniesiony do archwium.
Aktualnie jestem na poziomie B1. Chcę się zapisać do szkoły językowej TFLS żeby przejść na poziom B2 (a potem zdawać egzamin FCE). Z tego co widzę nauka na poziomie B1 trwa dwa semestry (każdy semestr po 3.5 miesiąca), potem na poziomie B2 też trwa dwa semestry. Czyli w sumie 4 semestry - myślicie, że to wystarczający czas żeby dojść z poziomu B1 do poziomu B2 i zdawać FCE?
czym więcej własnej pracy tym lepiej:)
Zobacz jakie sa wymagania na FCE i zrealizuj gramatyke/słwonictwo itd. kurs to tylko dodatek żeby być jeszce bardziej zmotywowanym.
FCE już nie warto zdawać. Kiedyś dawało to jakieś korzyści na studiach, typu, zwolnienie z lektoratu, z tego co mi wiadomo. Dzisiaj to zwykły papierek, który tak naprawdę mało znaczy. Ja bym na twoim miejscu poświęcił trochę więcej czasu i zdawał CAE.

4 semestry to wystarczająco dużo, żeby powiększyć swoją znajomość gramatyki oraz słownictwa, jednak trzeba dużo też pracować na własną rękę i trenować angielski w praktyce, bo bez tego nauka jest bez sensu. Dlatego znajdź szkołę, która prowadzi zajęcia z native speakerami, wtedy będziesz mieć dużo lepsze wyniki. (:

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie