Potrzebuję szybko nauczyć się podstaw angielskiego - Toruń

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Mam wyjechać do Anglii i potrzebuję nauczyć się angielskiego w kilka tygodni - chodzi o podstawy, żeby móc się porozumieć, nawet na zasadzie "Kali być, Kali mieć". Mieszkam w Toruniu. Czy mam szukać szkoły, czy lepiej wybrać jakiegoś korepetytora? Co polecacie?
Pozdrawiam, Anka.
http://www.e-korepetycje.net/ może tu znajdziesz to co chcesz

lub Toruń (e-korepetycje) Poustawiaj sobie dokładnie to co chcesz cena/kontakt/poziom itd.
http://tnij.org/korepetycjetorun

Podstaw można nauczyć sie z samouczków bo korepetytor tylko może powiedzieć co robisz źle lub jaka to zasada. Szybko jak szybko? Może kup odpowiednie materiały (bo są takie).

Powodzenia
edytowany przez emil05: 03 maj 2015
Korepetytorów nie polecę bo nie znam, ze szkół to dobry jest Speak Up. Z tego co wiem to mają kursy intensywne, można dostosować naukę do swoich potrzeb, jeśli tylko masz czas to do w kilka tygodni podstawy na pewno opanujesz.
Jedynym wyjściem w takiej sytuacji jest nauka na pamięć całych zdań. Proponuje "Angielski w tłumaczeniach Gramatyka 1 + CD" oraz część 2, w Matrasie na promocji ok 30 zł szt. Każde zagadnienie gramatyczne to 30 zdań do nauki wraz ze wskazówkami gramatycznymi. Do tego znakomity lektor. Część 1 i 2 to zakres podstawowy A1 - A2. Zdań uczysz się na pamięć powtarzając za lektorem kilka razy aż zapamiętasz.
Dzięki za informacje. Z samouczków korzystam od jakiegoś czasu, ale do nich potrzebna jest też samodyscyplina, a tej za dużo nie mam :). Znajoma poleciła mi p. Katarzynę Kołowską, która doucza na różnych poziomach zarówno dzieci jak i dorosłych. Jestem z nia umówiona na wtorek. Podobno jest bardzo skuteczna. Zobaczymy. Jeśli ktoś brał lekcje u tej korepetytorki, to proszę o informacje.
Czy to jakas reklama? Ma Pani zgode upubliczniac dane osoby (z Torunia) ktora jest osoba prywatna?
Zgody nie mam, ale chyba jest nie jest konieczna skoro ta osoba ma swoją stronę internetową i tam upublicznia swoje dane, w tym nazwisko. Nie podaję adresu tej strony, bo by ktoś mógł uznać to za reklamę.
Zacznij uczuć się sama, a szkołę znajdziesz w międzyczasie. Na podstawy - duolingo.com, sama zaczynałam od tego. Potem lang-8.
Ja podstaw nauczyłem się z tej aplikacji www.langmission.pl. Najlepsza jest nauka poprzez zabawe :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa