Witam, mam typowe pytanie, jednak na internecie nie znalazłem na to pytanie odpowiedzi. Nie mam żadnych problemów ze słówkami i ich zapamiętywaniem. Moja nauka od pewnego poziomu polegała na tym, że wybierałem ze słownika popularne słówka i się ich uczyłem, jednoczesnie sprawdzając w słowniku angielskim ich znaczenie i użycie w zdaniu. Po przerobieniu całego słownika chciałem zabrać się za filmy/książki i nieznane słowka tłumaczyć sobie, a następnie uczyć. Niestety mało czasu spędzam w domu(pracuje jako stróż), a w pracy posiadam tylko telefon i przechodzenie z filmu na słownik w telefonie, wyszukiwanie znaczenia na nim jest strasznie nieefektywne. Zajmuje mase czasu, a efekty są mizerne np. 5 slowek przy 30 minutach pracy. Zastanawiam się czy są może na internecie listy słówek lub coś podobnego na wysoki poziom angielskiego. W internecie znajduje tylko listy dla początkujących i najcześciej dotyczące rzeczy lub zwierząt, zamiast potrzebnych do rozmów na wyższym poziomie słów jak "przynajmniej" lub "najwyraźniej". Czuje się strasznie zdemotywowany do nauki, gdyż z takim tempem, opanuje angielski dopiero na emeryturze. Mam nadzieje, że ktoś zna jakąś metode nauki dla ludzi którzy nie mają problemów ze słówkami, ale mają problem ze znajdywaniem tych słówek.