Co wybrać

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam pytanie, czy lepiej uczyć się w szkole gdzie mam lekcje 2x w tyg po 1h10min i płacę 70zł na miesiąc (w tej szkole ucze się juz 3rok), czy w szkole gdzie mam lekcje tez 2x w tyg po 1h30min jedno spotkanie i płacę 119zł na miech.
W pierwszej szkole większy nacisk na gramatyke niż na słownictwo, a w drugiej odwrotnie.
Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie wypowiedzi!
P.S. czy to prawda, że w wymowie w angielski w większości słów nie wymawia się litery "R" ??
Ja bym stawiał na tą drugą - droższą, bo stawiają nacisk na słownictwo a w tamtej gramatyki się już przez 3 lata uczyłaś, teraz czas na vocabulary. Tym bradziej że tam tylko słownictwa nie przerabiją na pewno też troche gramatyki jest, więc polecam zdecydowanie tą drugą, bo jak pojade do Anglii wolę powiedzieć 'Where are a House Street,I hear it are near a bank and a bookstore?' niż 'Where is a House Street?' Przynajmniej w tym pierwszym wykaże się znajomośicą słownictwa i się dogadam nawet bez gramatyki a znając tylko gramatykę a mało słownictwa będzie ciężej. A do gramatyki jest ze 1[tel]książek, więc sobie jedną kup i przerabiaj w domu. A i jeszcze jedno, pewnie zadasz sobie pytanie dlaczego nie iść na pierwszy kurs, zapłacićmniej i kupić sobie książkę do nauki słownictwa i ją sobie w domu przerabiać? A to dlatego że osobiście w domu gramatyka mi wchodzi łatwo a nie mając żadnej motywacji (może być nią szkoła językowa) nie potrafie się uczyć słówek. Strasznie to co napisałem zagmatwane ale mam nadzieję że pomogłem.

« 

Business English