kurs językowy czy prywatny nauczyciel

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć
Postanowiłam bardzo dobrze nauczyć się języka angielskiego. Dotychczas uczyłam się go samodzielnie, teraz chciałsbym zapisać sie do szkoły językowej lub znależć sobie prywatnego nauczyciela. Jak myślicie co lepszym wyjściem szkoła językowa czy nauczyciel? Kiedyś miałam juz prywantne lekcje i bardzo mi pomogły w opanowaniu podstaw języka, nigdy jednak nie chodziłam do szkoły językowej dlatego nie mam porównania. Gdzie moge się więcej nauczyć?
pozdrawiam
wg mnie - znajdz sobie dobrego prywatnego nauczyciela.
Zarówno na korepetycjach, jak i w szkole językowej możesz trafić na nauczyciela, który doskonale Cię nauczy, albo na takiego, który odwali tylko to co miał zrobić. W szkole jest mniejsze ryzyko tego, ale prywatnego nauczyciela możesz w każdej chwili zmienić. Ja osobiście jestem zadowolona ze szkoły językowej, ale jeśli nie musisz się przygotować do żadnego egzaminu tylko uczysz się hobbystycznie, proponowałabym poszukać dobrego nauczyciela prywatnego, bo wtedy nauka idzie najszybciej.
doradzcie mi prosze w moim miescie jest tylko dwie szkoły jezykowe: New English School oraz Promar. która wybrać???
a moze nadal uczyc sie samej. troche cieżko bo bez konwersacji nie da sie opanowac mówienia.
jakie sa wasze rady??
pozdrawiam

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia