Myślenie po angielsku- L.L. Szkutnik

Temat przeniesiony do archwium.
Pilnie potrzebuję książki, załącznika pdf, mp3 - Myślenie po angielsku L.L. Szkutnika.
Jeśli ktoś posiada ową książkę i mógłby się podzielić prosze o kontakt.
Jest nowe wydanie tej ksiazki z biezacego roku (duzo nowych tekstow, 3 CD - nagranie wszystkich 280 tekstow): http://www.wiedza.pl/ksiazka.php?id=687
Witam to raczej pytanie do Bejotki bo to on ma sporą wiedzę na ten temat. Chciałąbym kupić rekomendowane przez Ciebie pozycje p LLSzkutnika. Chciałabym zapytać co byś polecił do biblioteczki anglisty;) właśnie tego autora. Będę b wdzięczna.
Pozdrawiam
E.
Dziękuję za uznanie. Już kiedyś pisałem, że zastanawia mnie kto napisał więcej książek do nauki języków - Leon Leszek Szkutnik czy Prof. Dr Hab. Jan Bielecki. Z zastrzeżeniem, że Szkutnik pisze podręczniki do nauki języków naturalnych, Profesor Bielecki do nauki takich języków jak Pascal, Assembler C, C+, C++, C+++ ...

Paweł Wimmer twierdzi, że Bielecki, ja mam więcej podręczników Szkutnika.

W bibliotekach pewnie znajdziesz co najmniej 5 różnych wydań "Myśleń po angielsku". Pewną ciekawostką jest kaseta i ksiązeczka p.t "Śpiewane lekcje angielskiego", która jest wyciągiem z jednego z wcześniejszych wydań "Myślenia".

Z klasycznych podręczników moge wymienić:

- "English is my Hobby:
- "Me new Hobby English" (były podobne podręczniki do niemieckiego i francuskiego)
- "Mówimy po angielsku" - wydanie z kasetami i wydanie z płytami CD;
- "The World through English" - wydanie z taśmami na szpulach i wydanie z kasetami;
- "English as Experience";
- "English Through Science Problems"
i wiele, wiele innych, których tytułów nie pamietam.

L.L. Szkutnik wydał też opracowany wspólnie z St. P. Kaczmarskim telewizyjny kurs angieskiego na kasetach magnetowidowych. Niestey ten kurs wydała firma, która już nie istnieje bądź zajmuje się czymś innym.

Wiele z tych podręczników można juz dostać tylko w antykwariatach lub bibliotekach. istnieją też nowsze podręćzniki napisane przez tego autora, ale akurat nie mam ich od ręką. Wrzuć do wyszukiwarki na tej stronie hasło szkutnik, znajdziesz kilka z nich. W googlach znajdziesz oprócz podręczników angielskiego mnóstwo dzieł innych autorów o tym samym nazwisku.

Powodzenia.
Bejotka dziękuję wiedziałam że na Ciebie można liczyć;)
Zdziwiłam się tylko że nie umieściłeś w tym zestawie gramatyki tegooś autora. Doszłam do wniosku że to jest tak podstawowa pozycja że nie napisałeś o tym. Czy coś wiecej wiesz na temat 100000 dialogów -> czy jest to książka ze zdaniami czyli gotowymi szblonami czy takie do nauczenia się rozmówki?!

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie