Dziękuję za uznanie. Już kiedyś pisałem, że zastanawia mnie kto napisał więcej książek do nauki języków -
Leon Leszek Szkutnik czy Prof. Dr Hab. Jan Bielecki. Z zastrzeżeniem, że Szkutnik pisze podręczniki do nauki języków naturalnych, Profesor Bielecki do nauki takich języków jak Pascal, Assembler C, C+, C++, C+++ ...
Paweł Wimmer twierdzi, że Bielecki, ja mam więcej podręczników
Szkutnika.
W bibliotekach pewnie znajdziesz co najmniej 5 różnych wydań "Myśleń po angielsku". Pewną ciekawostką jest kaseta i ksiązeczka p.t "Śpiewane lekcje angielskiego", która jest wyciągiem z jednego z wcześniejszych wydań "Myślenia".
Z klasycznych podręczników moge wymienić:
- "English is my Hobby:
- "Me new Hobby English" (były podobne podręczniki do niemieckiego i francuskiego)
-
"Mówimy po angielsku" - wydanie z kasetami i wydanie z płytami CD;
- "The World through English" - wydanie z taśmami na szpulach i wydanie z kasetami;
- "English as Experience";
- "English Through Science Problems"
i wiele, wiele innych, których tytułów nie pamietam.
L.L. Szkutnik wydał też opracowany wspólnie z St. P. Kaczmarskim telewizyjny kurs angieskiego na kasetach magnetowidowych. Niestey ten kurs wydała firma, która już nie istnieje bądź zajmuje się czymś innym.
Wiele z tych podręczników można juz dostać tylko w antykwariatach lub bibliotekach. istnieją też nowsze podręćzniki napisane przez tego autora, ale akurat nie mam ich od ręką. Wrzuć do wyszukiwarki na tej stronie hasło szkutnik, znajdziesz kilka z nich. W googlach znajdziesz oprócz podręczników angielskiego mnóstwo dzieł innych autorów o tym samym nazwisku.
Powodzenia.