MERIX grammar

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć merix, jako, że już raz Ci zaufałem, chciałbym sobie kupić jeszcze jedną książkę, zaraz zorientujesz się jaką. :)

Na razie myślałem nad tym:

http://www.bookcity.pl/2148/Advanced_Language_Practice - ze względu choćby na autora, masa pozytywnych komentów :)

i to: http://www.bookcity.pl/6050/Advanced_Grammar_in_Use_2nd_edition - z Przemo84 o niej gadałem, sam jej używa, nawet próbowałem analizować jakieś przykłady, zresztą miał mi ją pokazać, żebym sobie jeszcze raz przejrzał, itd.

A może coś jeszcze na takim poziomie?? Tylko na pewno nie na wyższym, bo popłynę :)

Najchętniej kupiłbym obie i pewnie kiedyś to uczynię, jednak z doświadczenia wiem (co ja ostatnio zrobiłem :D:D:D), ostatnio znów kupiłem kilka książek i wiem, że czasem motywacji i chęci brak. :) I praktycznie zaczyna się od jednej. Jednak coś z dobrej gramy by się przydało. Ale tak na CAE. Nie wyżej.

Mógłbyś zerknąć? Jak ktoś ma inne propozycje, proszę pisać ;)
Pierwszą polecam, używałem jej na I roku.
Drugiej nie polecam, jest dla mnie zbyt chaotyczna.
Jak znajdę inne tytuły, bo mam gdzieś ksero, to zapodam :)
A czemu chaotyczna?

Ja sobie z niej fajnie notatki zrobiłem i nie narzekam ;)
Razi mnie layout i nagormadzenie informacji na jednej stronie jest zbyt duże. Jestem przyzwyczajony do pewnego porządku, którego tam nie widzę. Zauważam go natomiast w CPE - Evans.
merix, ale nikt mu nie każe przerabiać całego unitu naraz, wg mnie ta książka jest fajnie podzielona, ale wg mnie notatki trzeba sobie z niej porobić :)

PS. Otwirzyłem temat na forum, może coś mi doradzisz w punkcie 1. tam ;)
Nie przeczę. Jest dużo ciekawostek, ale ciekawostki znajdziesz we wszystkich książkach napisanych dla tych, co ich poszukują (patrz Swan). Jednak znajduję w tej książce za dużo chaosu, więc korzystam z innych.

Podoba mi się np. Grammar in Context - Proficiency Level English by Hugh Gethin
No właśnie merix... Proficiency, dla mnie to na razie przesada, nie chcę się zniechęcać :) wolę lepiej opanować coś pod CAE i poczytać nawet starsze książki w ramach ewentualnych zaległości. Mam 17 lat, dwa lata do matury i równe dwa lata do wyjechania z Polski najpierw do UK, później do Australii. Proficiency i wyższymi zajmę się jak już będę tam studiować :) Ale dzięki za pomoc, jakby coś wpadło Ci jeszcze do głowy, to pisz! :] Chętnie sobie poczytam

Pzdr,
Australian
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę