Filmy po angielsku

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, uważam, że mój angielski jest średniozaawansowany. Chciałbym go poprawić przez oglądanie angielskich filmów. Mam pytanie, czy zna ktoś jakieś łatwe do zrozumienia filmy na początek?? Najlepiej jakieś komedie
najlatwiejsze filnmy to beda te z lat 50 i 60tych, kiedy jeszcze ludzie/aktorzy starali sie czysto wymawiac slowa. Najlepiej jakies romance, gdzie akcja toczy sie powoli.
Co do komedii, to przypuszczam, ze nie zrozumiesz duzo z tego. Wszystko zalezy na tym, jaki masz dostep do filmow.
Z dostępem raczej nie będę miał problemu, bo mam wypożyczalnię DVD blisko domu. Większość DVD na też angielski głos.
A ja bym poleciła na początek "Hotel zacisze" - bardzo fajny serial komediowy, myślę, że sporo da się z tego zrozumieć :) póki co, to leci to na BBC Entertainment jeśli masz :) ale może i w wypożyczalni będzie dostępne
a jakieś inne pozycje??
Polecam seriale, bo wtedy przyzwyczajasz sie do akcentu danej postaci. Np. Numb3rs, The Mentalist, moze Prison Break.
to ja jeszcze dorzuce serial Damages. Warty obejrzenia nie to co syf lost.
a gdzie można ten seriale oglądnąć np. Mentalista
ja ostatnio oglądałem Vicky Christy Barcelona i bardzo fajnie mówili, wszystko rozumiałem.
Ja też szukam takich filmów. Tyle, że ja musiałbym je pobrać z internetu. Wie może ktoś, skąd je pobrać. Np. "buddy", albo "kochamy dżejsona"
http://www.southparkstudios.com/ Wszystkie odcinki South Park w dobrej jakosci, najzupelniej legalnie i oczywiscie po Angielsku! Tylko po tym bedziecie mieli Amerykanski akcent i zamiast "mate" bedziecie mowic "dude"!:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia