absolwenci ESKK

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos , kto ukonczyl kurs w ESKK czuje ,ze nauka nie poszla w las? Czy rzeczywiscie nauka tą metodą daje wymierne korzysci? Prosze o opinie osoby, ktore maja juz wyrobione z autopsji zdanie. A moze znacie jakies inne szkoly jezykowe korespondencyjne godne polecenia?
Ja tylko slyszałam że Szkoła uczy na bardzo wysokim poziomie. Ukończenie tzreciego, najwyzszego poziomu daję pozwolenie na nauczanie języka w Szkołach ( oczywiście osobom legitymującym sie wyzszym wykształceniem)
Niezależnie od szkoły nauka idzie w las tylko wtedy gdy ktoś, chodzi do szkoły zamiast sie w niej uczyć. Do szkoły ESKK nie da sie chodzić. Jesli zapiszesz się do niej będziesz się uczyć. Materiały jakie otrzymasz są najlepsze z możliwych reszta zależy od Ciebie.

Niestety nie jest prawdą, że świadectwo ukończenia nawet najwyższego kursu ESKK upoważnia do nauczania w szkole, chyba że w bardzo wiejskiej podstawówce. Ele jeśli absolwent ESKK zaliczy CAE i kurs metodyczny, to czemu nie?
cześć Bejotka! Co rozumiesz przez stwierdzenie "bardzo wiejskiej podstawówce"??? To są takie mniej wiejskie i bardziej wiejskie? Jedne są na wsiach a drugie? Pozdrawiam
Rzeczywiście w zapale dyskusji użyłem niezbyt zręcznego zwrotu. Chodziło mi o to, że są takie miasteczka i wioski, w których naprawdę trudno jest znaleźć wykwalifikowanego nauczyciela, zwłaszcza nauczyciela języków obcych. Dyrektor takiej podstawówki, czy nawet gimnazjum czasami nie ma wyboru, musi wybrać absolwenta ESKK albo nawet samouka.

Swego czasu miałem okazję spotkać chłopaka z takiej właśnie wioski, ledwo się dostał na studia, ale z każdym rokiem jego wyniki były coraz lepsze. Pracę magisterską napisał na 5, ale do rodzinnej wioski nie wrócił. Szkoda, był bowiem w stanie podnieść poziom swojej szkoły. Spotkałem na studiach przeuroczego chłopaka z wielkiego miasta. Co roku zdawał na inny kierunek i po pierwszym semestrze odpadał, czasami zdarzało mu się wytrwac do drugiego semestru. Niezależnie od wyników letniej sesji składał ponownie papiery na inny kierunek studiów. Na uczelni mówiono o nim że jest najbardziej na świecie wykształconym studentem pierwszego roku.

»

Studia za granicą