olimpiada etap szkolny

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Może mi ktoś powiedzieć, ile trzeba było mieć minimalnie punktów na ostatniej olimpiadzie z angielskiego na etapie szkolnym?
Jeśli dobrze pamiętam, to 40 .
czy ja bym mogł sie dostac na olimpiade jezykowom
A są gdzieś w necie jakieś przykładowe pytania z olimpiady na etapie szkolnym?
Ucze w gimn od kilku lat i nie słyszałam o czyms takim jak olimpiada. Chodzi Wam chyba o konkurs z jęz ang?! Organizowany przez Kuratorium. W kazdej szkole powinni odbywac sie etapy szkolne takich konkursów. Pytania układaja n-le języków w swojej szkole dla swoich uczniów. Jeśli uczeń zdobedzie 95% przechodzi do etapu rejonowego i tamte testy są takie same dla wszystkich,z Kuratorium. Etap rej skł sie z części piosemnej i ustenj(jeśli przejdzie sie cz.posemną).A potem etap wojew (poważna sprawa).Powodzenia!!!!!!
Pozwolę sobie sprostować...
Jeśli mowa o konkursie języka angielskiego dla gimnazjalistów, oczywiście...
Po piewrsze: w etapie szkolnym pytania nie są układane przez nauczycieli, tylko przysyłane z kuratorium...
Po drugie: Nie trzeba mieć aż 95%, to baardzo duża przesada, o ile pamiętam, 70% już gwarantowało przejście do rejonu (choć nie dam sobie ręki uciąć. Z pewnością nie 95%...)
Po trzecie: etap rejonowy składa się tylko i wyłącznie z części pisemnej, oprócz gramatyki i słownictwa dochodzi jeszcze kultorówka.
Dopiero w etap wojewówdzki rozłożony jest na dwie części. Jedna jest pisemna (gramatyka&słownictwo+kulturówka), do drugiej częsci przechodzi 100 osób, jest to część ustna. I to by było na tyle.

Zresztą, podejrzewam, że ten, kto założył ten temat miał na myśli olimpiadę j. ang dla liceum ;) a to jest różnica ;) Pozdrawiam
Good point , wild-rose! Miałem na myśli olimpiadę dla liceum. No właśnie ,ile trzeba było miec punktów ostatnim razem? Znalazłem ostatnio olimpiadę z wcześniejszych lat i miałem 35 punktów. Teraz , o ile wiem , chyba trzeba miec już ponad 40?
Ale prosiłbym o dokładną odpowiedz
Powiem tak:
Nigdy się wcześniej olimpiadą nie zajmowałam, aż to teraz i również mnie to bardzo interesuje, ALE czytając wytyczne XXIX OJA w punkcie VIII dowiadujemy się, że
"(...) aby wywalczyć miejsce w II etapie, trzeba zdobyć od 45-50 pkt (75-80%)"

źródło: http://www.olimpiada.angielski.edu.pl

Hope this helps.
Pozdrawiam,
Wildrose
ale z matmy sa słabi bo 50 pkt to 83,33 % :)))
ja miałam 49 i przeszam do okregowego . Potem w okręgowym miałam jakoś tak koło 90 a z ustnego 10/10

Powodzenia!
Na ostatniej olimpiadzie ponad 40/60 (nauczyciele wysyłali od 40), w tym roku napisali do szkół, żeby wysyłać prace ponad 37/60; pewnie dlatego, że w zeszłym roku był strasznie duży odsiew (przeszło ten I etap gdzieś z 1,5 % startujących). Jeśli chodzi o wytyczne, to oni tam aktualizują co roku tylko terminy i ew. lektury -> kiedyś testy były łatwiejsze i progi wyższe, stąd te 45 punktów. Powodzenia wszystkim w poniedziałek.
ja biore udzial w tej olimpiadzie
hej.Troche mnie zdrażniła twoja wypowiedz.Na pewno nie uczysz w szkole.Wiem,że mam racje dlatego nie będę dyskutować.Zajrzyj sobie prosze na strone kuratorium i zobacz regulamin konkursów.KO? np.www.ko.poznan.pl Po lewej stronie kliknij konkursy, potem konkursy przedmiotowe i tam jest wszystko napisane.
A poza tym to juz dwa razy byłam przewodniczącą etapu rejonowego i naprawde znam zasady. :0)
Sorka za ten może troche ostry ton,ale nie lubię jak ktos sie wymądrza na temat, na który nie ma aktualnych informacji.
pozdrawiam.
powyższa odpowiedż jest do Wild rose
ja też staruje......
to będzie ciekawe zwazywszy na moją gorączke hehe.......
hhe, ja tez startuje, zobaczymy jak będzie, trzymajmy wszyscy za siebie kciuki jak bedziemy pisac czyli chyba o 9 z tego co pamiętam:D:) good luck!:)
właśnie, o której ma sięrozpocząć olimpiada planowo?
ja tez pisze tomorrow ........ we'll see ........
Kto na czacie startuje w olimpiadzie?
marcyh, ignorantko, widzisz tą stronę? http://www.olimpiada.angielski.edu.pl/
rozmawiamy o Olimpiadzie a nie konkursie przedmiotowym dla gimnazjalistów!
Hehe, właśnie!!
ja pisze o 8.15... powodzenia ! :))
kurde to już dziś.....
tak szczerze powiedziawszy czytając te wszystkie wypowiedzi na temat tej olimpiady, odechciewa mi się jej pisać......
no, ale czas się jakimiś przeciwgorączkowymi prochami naszprycowac i na 9.oo.....
powodzenia wszystkim!!!!!!!
Tak się składa, że mam jak najbardziej aktualne informacje - ale nie wzięłyśmy pod uwagę tego, że w każdym województwie inaczej się to odbywa-mój opis dotyczył woj. Małopolskiego, stąd to nieporozumienie...
To tak, żeby nie było zatargów, koniec tematu, tu się mówi o olimpiadzie dla szkół średnich ;)
A moja szkoła najwyraźniej łamie regulamin bo u nas ta olimpiada odbędzie się dopiero jutro.....ale dzięki temu znam już ponad połowę pytań i odpowiedzi......
haha, chyba na nic Ci się to nie zda - w każdym województwie jest inaczej - napisałam to pare notek wyżej do Marcyh, ale jakoś tak przeskoczyło do góry ;)
taaa, szczególnie na język polski xD
Takie pytanko do tych którzy pisali drugi raz?? To było ta samo co dla tych wcześniej?? CZy coś innego??
co ty z byka spadlas? przeciez na kazdy dzien roku jest inny zestaw
co za ludzie naprawde..
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

»

Pomoc językowa