3 krotkie dialogi. O organizacji przyjecia urodzinowego, kursie jezykowym i swiecie Bozego narodzenia. Na dzis :)

Temat przeniesiony do archwium.
1.Chcesz zorganizowac przyjecie z okazji urodzin siostry. Porozmawiaj z wlascicielem restauracji. Powiedz jaka uroczystosc chcesz zorganizowac Zapyatj o dekoracje sali. Zapytaj o karte dan.

Good morning. I want to organize brithday party in your restaurant. My sister have(has ? ) brithday 22november so i want to rent your restaurant for this day.
What about decorations ? I would like to gold balloons, silver hairpins.
How about menu ? I want three main courses, starters and cake with 18 candles. I'm interesting too soft drinks and red wine.

2.W czasie pobytu na wakacjach w Anglii planujesz zapisanie się na kurs językowy . W rozmowie telefonicznej z recepcją szkoły powiedz jakie zajęcia cię interesują , zapytaj o termin kursu , zapytaj o koszt kursu.

-Good morning. I'm interested in one month English course at advanced level. Could you please tell me when the course starts?
-The course starts 5 august.
-And how much is it?
-Is $450 pound for all course.(?)
-Thank you. Good bye.
-You are welcom. Goodbye.

3.Gościsz u siebie koleżankę z USA , która przyjechała do ciebie na kilka dni . Rozmawiacie o świętach obchodzonych w Polsce . powiedz jakie jest twoje ulubione święto , powiedz jakie tradycję
związane są z tym świętem , zapytaj o ulubione święto twojej koleżanki.

My favorite holiday is christmas day. I get gifts from my parents but they also gets gifts from me. in the room is always a Christmas tree, and the board is 12 dishes. Before the meal we share and we give greetings wafers. After dinner we go to midnight mass. what is your favorite holiday?

Bardzo prosze o sprawdzenie, zalezy mi na tym aby nie bylo bledow.
A mam obawy co do bledow czasowych, (przeszly, terazniejszy, koncowki itd) a takze co do przedimkow np. to, for, gdzie powinny byc.

Bardzo poszę o sprawdzenie. Czekam.
Good morning. I want to organize brithday party in your restaurant.

Grzeczniej: I would like to organize...

My sister have(has ? ) brithday 22november
Lepiej nie tłumaczyć tak dosłownie (moja siostra ma) tylko urodziny mojej siostry są..; tak jak mówisz My birthday is on June 3, a nie I have my birthday on June 3.

My sister's birthday is on 22 November

What about decorations ?
Dziwnie brzmi w tym dialogu. Lepiej zapytać na przykład tak: Czy możecie udekorować restaurację?
Could you.....

I would like to gold balloons, silver hairpins.

A skąd tu to to? hairpin to chyba wsuwka :)

How about menu ?
Lepiej: Jaki rodzaj menu możecie zaoferować?
What kind of menu can .....
I want three main courses, starters and cake with 18 candles.
would like

I'm interesting too soft drinks and red wine.
I'm also interested in soft...

What about decorations ?
Dziwnie brzmi w tym dialogu. Lepiej zapytać na przykład tak: Czy możecie udekorować restaurację?
Could you.....

Pokręciło mi się tu :) To oni się pytają a nie ty więc napisz Jakie dekoracje chciałabyś?

How about menu ?
Lepiej: Jaki rodzaj menu możecie zaoferować?

I tu też. Możesz zostawić how about menu?
hairpins-chodziło mi o serpentyny. ;)
Dziękuje za to, i czekam na resztę ;))
1. I want to organize (przedimek) 'brithday' (ortog) party in your restaurant. My sister have(has ? ) (sister - tutaj 3os.l.poj - HAS) (przedimek) brithday) ON THE 22 OF 'november' (miesiace i dnie tyg ZAWSZE duza litera) so 'i' (ZAWSZE duza litera) want to 'rent' (zle slowo - tutaj chodzi o HIRE) your restaurant for this day.
What about (przedimek) decorations ? I would like 'to' (co to ma byc? z czym to sie laczy?) gold balloons, silver hairpins.
How about (przedimek) menu ? I want three main courses, starters and (przedimek) cake with 18 candles. I'm 'interesting' (zla czesc mowy- to ma byc czas.) too IN soft drinks and red wine.

2.I'm interested in one month English course at (przedimek) advanced level.
-The course starts ON THE (dlaczego tego nie uzywasz?) 5TH OF August.
-IT is $450 poundS for 'all' (napisz to inaczej...for (przedimek) WHOLE) course.
You are 'welcom' (ortog). Goodbye.

3.
My favorite holiday is 'christmas day' (piszemy to duzymi literami). I get gifts from my parents(przecinek przed 'but') but they also 'gets' (parents to l. mnoga, dostosuj czasownik do l. mnogiej) gifts from me. In the room THERE is always a Christmas tree, and the 'board' (tego calkowicie nie rozumiem) 'is' HAS 12 dishes. Before the meal we share (ale co? musisz napisac) and we give greetings wafers. After dinner we go to Midnight Mass (prosze o duze litery - nazwa wlasna).
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa