Kilku wyrażeń nie wiedziałam i jesli ktoś by mi je napisał oraz powiedział jaki inny czas wstawić aby ubarwić mój opis to byłabym bardzo wdzięczna ;)
Cały lipiec spędziłam u mojego taty w Anglii w Ramsgate. Dotarlismy na miejsce samolotem, dlatego tez miałam okazje być w Berlinie oraz Koln, gdzie mieliśmy przesiadkę. Niestety na zwiedzanie nie starczyło nam czasu, lecz zdązyłam zakupic w Berlinie pocztówkę. W Ramsgate często chodziłam na zakupy tudzież zwiedzałam okolicę. Nabyłam wiele róznych rzeczy szczególnie pamiątek dla rodziny i znajomych. Nieukrywam, że sobie też nie poskapiłam. Poza tym byłam w dużym kinie i obejrzałam tam kilka filmów, takich jak „Magic Mike”, „Ted” oraz „Spiderman 4”. Bardzo fajnie jest zobaczyc je w oryginalnym języku bez polskiego dubbingu. Dużo przyjemności sprawiło mi także oglądanie telewizji i seriali po angielsku. Były nieporównywalnie śmieszniejsze w języku angielskim. Miałam także okazję zwiedzić miasto oddalone o 30 minut drogi od Ramsgate, znene z duzej ilości uniwersytetów – Canterbury. Moja siostra pokazała mi tam sklep ze słodyczami stylizowany na jeden z filmu Harry Potter oraz bar, gdzie można zamówić było milkshake o jakim się tylko chciało smaku. Był to nasz pierwszy punkt wycieczki. Po mieście i po sklepach chidziłyśmy dobre 5 godzin. W Ramsgate chodziłam na plażę i do parków. Bardzo nie chciałam wracać do Polski.
W sierpniu byłam na chrzcinach u mojej kuzynki. Było to bardzo przyjemne i miłe wydarzenie w gronie rodzinnym. Potem wróciłam do domu. Często jeździłam rowerem z koleżankami nad Białe, czytałam książki i rozkoszowałam się ostatnimi dniami wakacji.
The whole July I spent at my father in England, in Ramsgate. We arrived there by plane, so I had an opportunity to be in Berlin and Koln where we had to change the plane. Unfortunately, we hadn’t time on sightseeing but I managed to buy a postcard in Berlin. In Ramsgate I frequently went shopping and also area sightseeing. I purchased a plenty of different things, particulary for my family and friends. To be honest I (i nie wiem jak to przetłumaczyć). Besides I was in a big cinema where I watched a few films like ….. It is crushty to see them in original language without polish dubbing. I really enjoy watching TV and seriales in english. There were incomparably funnier in english language. I had a chance to see the town which is 30 minutes away from Ramsgate and known of a lot of universities – Canterbury. My sister showed me there a candy shop stylized on one with Harry Potter film and also a milkshake bar where you can order one with any flavour you want. It was a first point of our hike. We went around shops and town for about 5 hours. In Ramsgate I went to the beach and parks. I didn’t want to go back to Poland.
In August I was on christiening of my cousin. It was very nicely occurence in my (nie wiem jak jest grono rodzinne). Then I got back to home. I often rode a bike with my friends on White Lake, read books and I delighted the last days of holidays.