My name is .... I am 27 years old. I was born on April 10, 1985 in Krakow. I have one brother, he is older than me by 6 years. For a period of childhood I lived in Krakow, where I went to primary school. I went to high school in 2000 in Warsaw. The school was on the Prague north. After completing high school, I started a degree in Tourism and Recreation, and started my first job at a large company. I worked and studied for a year because I went abroad to Norway. I spent three years there. I worked in a large company medical, as an employee of the production of bags for drips. Also I cleaned clothing store, but it was a part-time job. At the beginning I spent a lot of time to learn English, but over time more and more friends I had Polish, Polish work, at home, Polish TV so everything revolved around the Polish language. In the meantime, on vacation in Poland, I met my husband, the last year in Norway, we spent it together. After returning to the Poland in 2008 we lived in Krakow, I worked three months at the position of receptionist, then I could not find another job so we moved to Warsaw, where I started working in a small company and started a degree in education. This time I worked in Warsaw for three years as a call center technical support for retail desktop. In July last year, I moved to the countryside, where I opened the used clothing store from the west. I have 2 dogs: terrier and york. They are lovely. I Interested in music, dance, pop, I love the old Polish music, for example, Grzegorz Markowski, Maryla Rodowicz, so I like radio Wawa, where they play only Polish music.
Nazywam się …. Mam 27 lat. Urodziłam się 10 kwietnia 1985 roku w Krakowie. Mam jednego brata, jest starszy ode mnie o 6 lat. Przez okres dzieciństwa mieszkałam w Krakowie, gdzie chodziłam do podstawówki. Do liceum poszłam w 2000 roku do Warszawy. Szkoła znajdowała się na Pradze północ. Po zakończeniu liceum rozpoczęłam studia na kierunku Turystyka i Rekreacja oraz rozpoczęłam pierwszą pracę w dużej firmie. Pracowałam i uczyłam się tylko rok, ponieważ wyjechałam za granicę, do Norwegii. Spędziłam tam 3 lata. Pracowałam w dużej firmie medycznej, jako pracownik na produkcji, worków do kroplówek. Sprzątałam również w sklepie odzieżowym, ale była to praca na pół etatu. Na początku poświęcałam dużo czasu na naukę angielskiego, ale z czasem miałam coraz więcej znajomych polskich, w pracy Polacy, w domu, tv polska więc kręciło się wszystko wokół tego języka. W międzyczasie na wakacjach w Polsce poznałam mego męża, ostatni rok pobytu w Norwegii spędziliśmy go razem. Po powrocie do Polski w 2008 mieszkaliśmy w Krakowie, pracowałam 3 miesiące w hotelu na stanowisku recepcjonistki, potem nie mogłam znaleźć innej pracy więc przeprowadziliśmy się do Warszawy gdzie zaczęłam pracę w małej firmie i rozpoczęłam studia na kierunku pedagogika. Tym razem w Warszawie pracowałam 3 lata na call center jako pomoc techniczna dla sklepów stacjonarnych. W lipcu zeszłego roku przeprowadziłam się na wieś, gdzie otworzyłam sklep z odzieżą używaną z zachodu. Aktualnie mam 2 psy, york i terier. Są kochane. Interesuję się muzyką dance, pop, kocham polską starą muzykę, np. Grzegorz Markowski, Maryla Rodowicz, dlatego lubię radio Wawa, gdzie grają tylko polską muzykę.
Z góry bardzo dziękuję :)