Zadanie: Byłaś ostatnio na koncercie. Napisz list do kolegi z Londynu, w którym:
- poinformujesz, na jakim koncercie byłaś i gdzie się odbył.
ODHACZONE
- napiszesz o problemie jaki miałaś ze zdobyciem biletu i jak go rozwiązałaś.
ODHACZONE
- opiszę zachowanie artystów podcas koncertu i wyrazisz opinię na temat organizacji i mprezy.
ODHACZONE
- napiszesz o reakcji widowni i o tym na jaki cel artyści przekazali część dochodów z koncertu.
Dear Tom
Thanks for your letter. It was great to hear from you after such a long time!
Last Friday I''ve been' (why P.P? napisałeś/aś last Friday - jest skonkretyzowane) to a great concert in Warsaw.
My favoUrite (UK) band was playing there: Red Hot Chilli Peppers.
'At first' (mamy zawsze
at first..., but... wyrażamy kontrast, tu nie ma kontrastu) FIRST I couldn't get 'my' (niepotrz) THE tickets (przecinek) because they were all sold out!
Fortunately (przecinek) I saw 'an' (dlaczego 'an' ?) notice 'in' (inny przyimek) the 'internet' (daj to z wielkiej litery) that someone 'is selling there' (piszesz o przeszłości) WANTED TO SELL THEIR OWN ticket! I was happy, because I really wanted to go to that concert.
The band was really great, they had a good 'connection' (znajdź lepsze słowo) with the audience and made many funny jokes. The organization of the concert wasn't that good because there 'aren’t' (opowiadasz o przeszłości, keep the tense, please) parking placeS 5 hours before the concert!
itd. Spojrzałem na to bez okularów (dopiero co wyszedłem spod prysznica). Ufam, że wszystko dostrzegłem.
edytowany przez grudziu: 09 mar 2013