Zadanie egzaminacyjne opis obrazka

Temat przeniesiony do archwium.
Gdzie są błędy w tym opisie?

In the picture I can see a group of young people. There are three a girls, a boy and a teacher. I think that are the lesson IT. They are a sitting in front of the computer and handle a task. They are looking for happy.
odpowiedz na pytania:
dlaczego przed girls nie mozna uzyc przedimka 'a'
napisales 'myślę, że ALE KTO są IT lekcji'. Dlaczego nie użyłeś podmiotu? Jakie przyimka (typu 'na', do') brakuje i jak to będzie po angielsku
dlaczego nie uzywa sie 'a' przed czasownikiem
dlaczego napisales 'siedzą... i ZAJMOWAĆ SIĘ zadaniem'?
co znaczy 'look for'?
faktycznie pominełam podmiot "they" no a IT w słowniku w ksiażce miałam podane "informatyka" IT (information Technology)
Cytat:
I think that are the lesson IT.

a tak by było dobrze?

I think that they are (nie wiem jaki przyimek) information Technology the lesson.

IT (information Technology) computer science tak mam w książce podane, że to jest "informatyka"
Cytat:
They are looking for happy.

Tu jeszcze myślałam nad "seem" zamiast looking. Pewności nie mam.
seem for happy też będzie źle
Cytat: wloch66cd
I think that they are (nie wiem jaki przyimek) information Technology the lesson.

in
ale jak sie stawia przedimki? Gdzie?
w dodatku to będzie przedimek 'an', bo 'the' znaczy 'na tej lekcji informatyki, co to wiesz', a przeciez nikt nie wie, o ktora konkretna lekcje informatyki chodzi.
Chyba jej chodziło o słowo 'luck" - w danym kontekscie . "Happy" to mogę być np. jak dziewczyna daje mi buziaka.
Poprawiłam jets lepiej? Albo co jeszcze poprawić?

In the picture I can see a group of young people. There are three a girls, a boy and a teacher. I think that they are the lesson computer science. They are sitting at the computer and they handling a task. They seem to be happy.
W życiu nie będzie 'a girls'.
I think that they are the lesson computer science. to mniej więcej znaczy 'myślę że oni są klasą komputerową'
słuchaj koleg czy koleżanko
jeżeli nie czytasz naszych odpowiedzi, to nie dziw się, że nikt nie chcce pomagać, kiedy powtarzasz te same błędy lub robisz nowe.
Napisalem, jak tam ma być przyimek, i nie pisalem, że 'IT lesson ' jest zle.
W poprzednim zadaniach nie dodałam przed "girl" "a" to było źe źle bo musi być teraz dodałam też mówicie źe źle.
kojarzy roznice liczba pojedyncza - liczba mnoga? Masz dziwne pretensje
Ile lat w ogole uczysz sie angielskiego?
In the picture I can see a group of young people. There are three one girls, a boy and a teacher. I think that they are an information Technology lesson. They are sitting at the computer and they handling a task. They seem to be happy.
Które zdania są do poprawy?
There are three one girls, a boy and a teacher. nie będzie 'one' jak już jest 'three' przed 'girls'.
In the picture I can see a group of young people. There are three a girls, a boy and a teacher. I think that are the lesson IT. They are a sitting in front of the computer and handle a task. They are looking for happy.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia