Proszę niech mi ktoś poie czy to jest dobrze!

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć to jest tekst który nam angliczka zadała do przetłumaczenia. Ja zaczęłam to tłumaczyć ale nie wiem czy to jest dobrze. Jakby ktoś mógł to niech mi to sprawdzi i powie czy to jest dobrze.Proszę bo to zadała nam dzisiaj na jutro.

Moją ulubioną porą roku jest lato. Jest wtedy bardzo ciepło. Można się opalać w słońcu . Lubie lato bo wtedy zaczynają się wakacje.Można jeździć nad wodę lub do lasu.W lecie dojrzewaja owoce.Moje ulubione to truskawi.
Wieczorami z przyjaciółmi palimy ognisko.Pod koniec wakacji wyjeżdzamy nad morze aby poływać.Pogoda na wakacjach jest przewaznie ładna.Czasami pada deszcz.Gdy jest brzydka pogoda to czytam książki.Lubie wygrzewać się w słońcu.Wszystko jest kolorowe i malownicze.Lato to najpiękniejsza pora roku.

A to moje zaczęte wypociny:

Summer is my favorite season of the year. Then, there is very warm. It is possible to sunbathe in sun. Summer love because then, vacations are begun . It is possible to commute over water or it for years (summer) favorite wood’s.

Z góry dziękuje.
Summer is my favoUrite season of the year. Then, IT IS very warm. It
is possible to sunbathe in THE sun. 'Summer love' (zla kolejnosc slow, to co napisalas znaczy 'letnia milosc', nie napisalas kto kocha?) because then, vacations START. It is possible to 'commute' (to jest zle slowo) 'over' (zle slowo) water or 'it' (it?) for years (for years?-niewidze tego w polskiej wersji) - OR TO YOUR favoUrite woods.
A czy mogłabyś mi to napisać. Bo ja jestem w rossypce nawet nie wiem co to jest Present Simple w którym ma syć to napisane. Proszę pomóż mi ja mam dalszą część tego ale z tego co widze to też jest żle. Proszę..

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa