Jak spędzisz wakacje? - opowiadanie

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o sprawdzenie i poprawienie błędów w poniższej pracy. Ja się bardzo starałem i napisałem to sam, nie zżynałem z neta, nie używałem translatora, ale oparłem się na własnej wiedzy i słowniku. Zatem proszę o pomoc i ewentualne wytłumaczenie popełnionego błędu.

Tegoroczne wakacje zapowiadają się bardzo wspaniale. Lato ma być upalne i słoneczne. Wolny czas zamierzam spędzić w moim miescie. Wreszcie sobie odpocznę, pośpię i bardziej rozwinę swoje zainteresowania informatyczne. Chciałbym w tym roku nauczyć się programować w C++. Będę robił wszystko, aby osiągnąc ten cel. Chce poznać także nowych kolegów przez Internet i wyminic sie doswiadczeniami i po prostu pogadać.
Zamierzam czesto spotykać się z przyjaciółmi. Razem będziemy spędzać czas nad jeziorem. Będziemy robić grilla i bardzo długo się bawić. Będziemy sie opalac, grać w piłkę, chodzić na basen i do kina. W naszym mieście zapowiada się także kilka imprez masowych, w których mamy zamiar uczestniczyć.
Planuję także jeździć na długie wycieczki rowerowe. Z poprzednich lat wiem, że takie przygody są niezapomniane. Można zwiedzić dużo ciekawych miejsc i zrobić ładne zdjęcia. Zazwyczaj są to wycieczki do sąsiednich miast. Droga jaką wtedy pokonuje, to okolo 2[tel]km na tydzień.
Chcialbym także biegać i chodzić na siłownię, aby jeszcze bardziej schudnąć. W ostatnim czasie zgubiłem 15 kg. Bardzo się z tego cieszę. Staram sie prowadzić zdrowy tryb życia. Planuję wstawać wcześnie rano, około godziny 6:00 i razem z moim kolegą wyruszać na jedno-godzinny bieg po lesie. Po południu zamierzam chodzić na basen.
Pod koniec sierpnia zamierzam powoli przygotowywać się do nowego roku szkolnego. Kupię nowe książki, przybory oraz powtórzę sobie materiał z poprzedniej klasy.
Pomimo, ze zostal jeszcze miesiac, juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieje, ze nadchodzace wakacje spedze dobrze i bezpiecznie.

The upcoming holidays promise very great. The summer will be hot and sunny. Free time I am going to spend in my city. I will be to relaxing, sleeping and more rozwine (rozwijac zainteresowania) interests of computers. I wolud like in this year learn programming in C++. I will be doing everything to reach this objective. I will want meet new colleagues by Internet, change experiences and talk simply.
I am going to often meet with my friends. We will be spending time together at the lake. We will be to grilling (bedziemy grillowac) and very long play. We will be sunbathing, playing to ball, going to swimming pool and cinema. In our town promises a few cultural events we will be participating.
I am planning also go for a longer bike trip. I know from last years, that so adventures are unforgettable. One can to visit many interesting places and take nice photos. Mostly are trip to neighbouring cities. The way so I to overcome (pokonuje droge) is about 3[tel]kilometers a week.
I would like run and go to local gym to more slim down (bardziej schudnac). In the last time I lose 15 kilograms. I am very happy from it. I try to lead a healthy life. I am planning wake up early in the morning, about at 6:00 a.m. and together with my friend run one hour across the forest. In the afternoon I will be going to swimming pool.
By the end of August I am going to preparing to new year of school. I will buy new books, school articles and I remind myself material from previous class.
Despite, that is one month of science I am don't be able to wait. I hope, the upcomming holidays I will spend good and safly.
The 'upcoming' (ja lubie 'forthcoming', i tez niemoge znalezc 'upcoming' w moim slowniku w tym znaczeniu) holidays promise TO BE very 'great' GOOD.
MY free time I am going to spend in my city. I will be 'to' (nie rozumiem tego 'to' tutaj) relaxing, sleeping and 'more rozwine' EXPANDING/EXTENDING my interesT 'of' (moze lepiej IN) computers. I 'wolud' (liter?) like 'in' (niepotr) this year TO learn programing in C++. I will be doing everything I CAN to reach this objective. I ALSO 'will' (niepotrz, albo I will also) want TO meet new colleagues by Internet, EXchange experiences and talk 'simply' (nie rozumiem prosto?).
I am going to 'often' (zle miejsce) meet with my friends VERY OFTEN.
We will be 'to' (niepotrz) grilling and 'very long play' (przypomina mi to stare juz plyty 33rpm- nie, ..play for A very long time).
We will be sunbathing, playing 'to' (niepotrz) ball, going to THE swimming pool and THE cinema. In our town THERE promises TO BE a few cultural events
IN WHICH WE will be participating.
I am ALSO planning 'also' TO go for a longer bike trip. I know from last years,(wiecej jak jedno?) that 'so' (nie rozumiem tego 'so tutaj ...SUCH) adventures are unforgettable. One can 'to' (niepotrz) visit many interesting places and take nice photos. THE TRIPS ARE mostly 'are trip' to THE neighbouring cities. 'The way 'so' (zobacz znaczenie tego slowa, zle to uzywasz) THAT I 'to' (to niepotrz) 'overcome' (overcome -nie to znaczenie - is about 3[tel]kilometers a week' - Teraz przeczytalam to po polsku - trzeba inaczej...That way/On such trips I can cover approximately 300-400km a week)
I would like TO run and go to THE local gym IN ORDER to 'more' (niepotrz) slim down.
'In' (Niepotrz) THE last time I losT 15 kg. I am very happy 'from' (from - to od? - BECAUSE) OF it. I am planning TO wake up early in the morning, 'about' 'at' (albo jedno albo drugie...About 6am, AT 6 am) 6.00 a.m. and together with my friend TO run FOR one hour across the forest. In the afternoon I will be going to THE swimming pool.
By the end of August I am going to preparE 'to' FOR THE new year 'of' AT MY? school. I will buy new books, school articles and I WILL 'remind' REVISE 'myself' (niepotrz) material from THE previous 'class' YEAR.
'Despite' (Nie, lepiej EVEN THOUGH), 'that' THERE is one MORE month of 'science' (nie rozumiem tego?) I 'am don't' (nie, I CAN'T) SEEM TO be able to wait. I hope the upcoming holidays I will spend 'good' (nie, tutaj potrzeba WELL) and 'safly' (liter? safely).
Czy o to chodziło...?

The forthcoming holidays promise to be very good. My free time I am going to spend in my city. I will be relaxing, sleeping and expanding my interest in computers. I wolud like this year to learn programing in C++. I will be doing everything I can to reach this objective. I will also want to meet new colleagues by Internet, exchange experiences and talk.
I am going to meet with my friends very often. We will be grilling and play for a very long time. We will be sunbathing, playing ball, going to the swimming pool and the cinema. In our town there promises to be a few cultural events in which we will be participating.
I am also planning to go for a longer bike trip. I know from last years, that such adventures are unforgettable. One can visit many interesting places and take nice photos. The trips are mostly to the neighbouring cities. On such trips I can cover approximately 3[tel]km a week.
I would like to run and go to the local gym in order to slim down. The last time I lost 15 kg. I am very happy because of it. I am planning to wake up early in the morning, at 6.00 a.m. and together with my friend to run for one hour across the forest. In the afternoon I will be going to the swimming pool.
By the end of August I am going to prepare for the new year at my school. I will buy new books, school articles and I will revide material from the previous year.
Even though, there is one more month of science I can't seem to be able to wait. I hope the upcoming holidays I will spend well and safely.
... 'wolud' WOULD like this year to learn 'programing'- zastanawiam sie nad tym 'progarming', wiem, ze w IT to jest 'program' ale czy tez 'programing' czy 'programming' -
We will be grilling and playING for a very long time.
I would like to 'run' (moze lepiej ..to go running) and WILL go to the local gym in order to 'slim down' (lepiej reduce my weight).
...and I will 'reviSe' (powtorzyc przerobiony material)
Even though, there is one more 'month of science' (niewiem o co tutaj chodzi?)
Cały tekst po polsku jest u góry :) A to ostatnie zdanie to: Pomimo, ze zostal jeszcze miesiac, juz nie moge sie doczekac.
Even though, there is STLL one more month LEFT, I can't wait...
'science' (zobacz co w slowniku to slowo znaczy)
Tak, dopiero teraz zauwazylam ze polski tekst jest u gory- ale jak poprawiamy juz ktorys raz po ang. to niestety nie zawsze mozemy pamietac, to, co bylo napisane na pierwszym miejscu.
Dziękuję za pomoc i poścwięcony czas! Mam nadzięję, że zdam to jakoś... W słowniku pokazało mi, że "science" to "nauka"...
science-w najwiekszym rozszerzeniu tego slowa to nauka, ale 'science' to tez przedmiot-zgadnij ktory?
Nie wiem, strzelam, nauki przyrodnicze?

Even though, there is STLL one more month LEFT, I can't wait... - co to jest to STLL? Najbardziej mnie dobija w angielskim te połączenia słówek, takie te wyjątki na pamięć... albo słówka między wyrazami TO, SO, SUCH... :(
sorry, dopiero zauwazylam tam literowke...slowo ma byc 'still' - mniej wiecej 'jeszcze' i 'left' - zostalo. (to 'left' to jest to samo co left/right -lewo/prawo- uzywamy mniej slow - ale one maja wiecej znaczen)
Nie tylko Ciebie to dobija, wszystkich tak samo. Kazdy ma trudnosci z 'the' 'an' itd i gdzie to 'to' nalezy wstawic. Czytaj duzo ang. ksiazek (tych co mozna nazywac classics)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Zagranica

Zostaw uwagę