Kilka zdań do sprawdzenia + poprawki (prosty list)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Was, zerknijcie proszę na tekst i poprawcie jak znajdziecie chwilkę w tych zabieganych, świątecznych dniach. Dzięki pozdrawiam.

Droga Anno
U mnie wszystko w porządku, jestem zdrowa i będę miała kilka dni wolnego. Od dawna chciałam Cię zaprosić do siebie. Mam dla Ciebie propozycję na zimowe wakacje. Niedługo jadę w góry, na narty i odpocząć. Chcę kilka dni spędzić na zwiedzaniu, spacerach i podziwianiu gór. Polskie Tatry są piękne, szczególnie zimą całe pokryte śniegiem robią wielkie wrażenie. Zapraszam Cię na wspólną wycieczkę, przyjedź w wolnym terminie, najlepiej na początku stycznia. Będziemy się świetnie bawiły, odpoczniemy i zobaczysz na własne oczy jak pięknie jest w Zakopanem, tyle atrakcji i ciekawych ludzi. Proszę o szybką odpowiedź i liczę na nasze spotkanie. Pozdrawiam Cie serdecznie.

Dear Anna
At me the all in of order, i am healthy and will was several days off. I since a long time wanted You to invite to me. I have for You proposal on winter holidays. I ski in mountain, soon and to rest. I want several days to spend on sightseeing, walks and admiring mountains. Polish Tatry are beautiful particularly, winter whole coated with snow they strike great. I invite You on common trip, arrive in free deadline, the best at the beginning January. Will oneself they stayed great, we will rest and You will see on own eyes how is beautifully in Zakopane, so much attraction and interesting men. I ask about quick answer and calculate on our meeting. I greet You warmly.
Czy pani w szkole nic nie mowila o translatorach? Z translatora wychodzi belkot.
Violinkaa-
wstyd, i jeszcze raz wstyd, ze nie umiesz nas szanowac - myslac, ze nikt nie domysli sie, ze to bylo robione na 'odczep sie'.
I tez za to, ze oczekujesz, ze ktos sie zlituje i zrobi to od nowa. Jak nie masz czasu ani checi uczyc sie jez. ang - to prosze przestan, a nie wklejaj takiego belkotu tutaj.
Co to ma być. Przyłóż się do pracy albo nie wypisuj takich bzdur!
to chyba jakis zart

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie