Ktos pomoze sprawdzic? :-) Krotki teskt, HELP!

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie, potrzebuje kogoś do poprawienia mnie :-) Ktoś pomoże? Tekścik jest krótki a moja wątpliwość co do jego poprawności po prostu wątpliwa :-) Dlatego skłaniam się ku waszej pomoc za co z góry ogromne dzięki :)

== ANG ==

Dear XYZ,
I am writing to you because I have a few questions about conditions of sale licence to interesting for me program. I bought program DVD-Player with new computer. Now license is ending and this program stoped work, when I was watching film "Walk to remember". Could you tell me how many cost a new licence on this program? I would like to know for how long possible I can get licence. Thanks you in advance.
Your faithfuly,
XYZ

== POL ==

Pisze do Pana poniewaz mam kilka pytan dotyczących możliwości sprzedaży licencji
interesującego mnie programu. Kupiłem program DVD-Player z nowym komputerem. Teraz licencja się skończyła i program ten przestał działać kiedy oglądałem film "Bridget Jones's Diary". Czy mógłby mi Pan powiedzieć jak dużo kosztuje nowa licencja na ten program? Chciałbym wiedzieć na jak długo otrzymam działającą licencję.
Z góry dziękuję.
Dear XYZ, (jak piszemy Dear Mr. X - to konczymy Yours sincerely, Jak Dear Sir-to Yours faithfully)
I am writing to you because I have a few questions about THE conditions of
'sale' (nie wiem czy to potrzebne) THE licence 'to interesting for me' (tego nie rozumiem) (IN WHICH I AM INTERESTED) 'program' (niepotr).
I bought THE program DVD-Player with A new computer. Now THE license is ending and this program HAS stopPed workING, when I was watching THE film "Walk to remember".
Could you tell me how 'many cost' (ej? MUCH) a new licence COSTS 'on' FOR this program? I would like to know for how long 'possible' (niepotr) I can get THIS licence. ThankING you in advance.
YourS sincerely,
Ciekawostka - w jaki sposob Bridget Jones diary zamienil sie w Walk to Remember?