Sprwadzić moje opowiadanie

Temat przeniesiony do archwium.
Kiedy szłam do szkoły spotkałam Sare. Ona spytała mnie czy odrobiłam zadanie z matematyki. Ja jej powiedziałam,że nie rozumiem tego.Sara zaproponowała mi swoją pomoc. Razem pojechałyśmy autobusem do szkoły i poszłyśmy do bufetu szkolnego. w bufecie wypiłyśmy kawę i Sara wytłumaczyła mi zadanie. Podczas lekcji matematyki nauczyciel zrobił nam test i zebrał zeszyty. Z początku byłam przerażona zadaniami ale gdy zaczęłam je rozwiązywać wydały mi się proste. z zadania domowego dostałam 5 a z testu 4. Po lekcjach podziękowałam Sarze za pomoc w wytłumaczeniu.

Napisałam jak umiałam..;(

When I was going to school I met because I don't understand that. Sara proponed me help. We drove bus in the school and walked on the bufet. We drank cofe and Sara told me homework. While in the lesson teacher was doing test and ..? books. I was terrible exercices but I started wrote..? . ..???.. When lesson finished I thanked to Sara for help me.
wcięło mi poczatek tekstu.

When I was going to school I met to Sara. She asked me 'Have you done homework?'
I tell her 'No' because 'I don't understand that.Sara
proponed me help. We drove bus in the school and walked on the bufet.
We drank cofe and Sara told me homework. While in the lesson teacher
was doing test and ..? books. I was terrible exercices but I started
wrote..? . ..???.. When lesson finished I thanked to Sara for help me.
When I was going to school I met 'to' (nie rozumiem uzycia 'to' tutaj) Sara. She asked me 'Have you done YOUR (zeby bylo jasne, ze swoj homework robilas, a nie kogos innego) homework?'
I 'tell' TOLD (czas przeszly) her 'No' because 'I 'don't' DIDN'T (czas przeszly) understand 'that' (ale co to 'that' ma znaczyc...nie dajesz clue - lepiej IT.) .Sara 'proponed' (ortog) TO 'me help' (nie, - HELP me-pomoz mi).
We 'drove bus' (a od kiedy jestes kierowca tego busa?) 'in' TO the school and walked on TO the bufet.
We drank 'cofe' (ortog) and Sara 'told me homework' (nie, tutaj jakos za malo slow...told me what the homework was). While in the lesson THE teacher
was doing testS and '..? books' (napisz to po polsku-cos tutaj nie rozumiem). I was terrible AT THE exercices but I started TO 'wrote' WRITE cos tam.....
When THE lesson finished I thanked 'to' (nie uzywaj tego 'to' - niepotr) Sara
for helpING me
Podczas lekcji matematyki nauczyciel zrobil test i zebrał zeszyty. Byłam przerażona tymi zadaniami ale gdy zaczełam je rozwiązywać wydały mi się proste.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia