nie wiem w czym jest moja prośba jest gorsza ;/

Temat przeniesiony do archwium.
nie wiem w czym moja prośba jest gorsza od innych. prosiłam o sprawdzenie tego krótkiego fragmentu, odpowiedzi niestety nie otrzymałam. ponawiam jednak moją prośbe i bardzo, ale to bardzo prosze o pomoc.

Then fear changed in curiosity.
Learning a foreign language let me epxloning culture and custom of that country. English made my eyes open to a lot of opportunities to learn and work in Poland and worldwide.
Besides, I can always get to know new people and extend my horizons, for example, when I am going on an exchange.
I am pleasantly surprised by my new class. I have never had before so great and harmonious group. Unfortunately, I can't say the same about the secretary's office, which is totally disorganised.
na dodatek strzeliłam błąd w temacie ;]
W niczym. Po prostu nikt nie ma czasu. Ludzie pracują i mają inne obowiązki. Sprawdzenie i wyjaśnienie błędów to nie jest takie hop siup.
tez nie wiem, w czym Twoja prośba jest gorsza od innych... Oto tłumaczenie:

Potem strach zamienił się w ciekawość. Nauka obcego języka pomogła mi odkryć kulturę i obyczaje tego kraju. Język angielski otworzył mi oczy na wiele możliwości nauki i pracy w Polsce i na całym świecie. Poza tym, zawsze mogę poznawać nowych ludzi i poszerzać horyzonty, np kiedy biorę udział w wymianie zagranicznej. Jestem mile zaskoczony(a) moją nową grupą. Nigdy przedtem nie miałem (am) takiej świetnej i zgranej grupy. Niestety, nie mogę powiedzieć tego samego o biurze sekretarki, które jest całkowicie zdezorganizowane.
Learning a foreign language let me epxloning culture and custom of
>that country.

"learning a foreign language" to jest 3. osoba l. pojedynczej, a więc LETS me explore the culture and customs of that country.

English made my eyes open to a lot of opportunities to
>learn and work in Poland and worldwide.

English opened my eyes to a lot of...

>Besides, I can always get to know new people and extend my horizons,
>for example, when I am going on an exchange.

..broaden my horizons... when I go on a student exchange.

I have never had before so
>great and harmonious group.
I have never before had such a great and harmonious group.
dziękuje bardzo za pomoc, nawet za to tłumaczenie, chodź chciałam jedynie sprawdzenie :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Brak wkładu własnego

Zostaw uwagę