Przepis na gołąbki - sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Skleciłem to coś. Czy ktoś mógłby luknąć czy to jest mniej więcej dobrze i bez większych błędów.
Dzięki za pomoc

Ingredient for "Gołąbki":
- one glass of boiled rice
- one white cabbage
- two spoons of fat
- two large onions
- two cloves of garlic
- fifty five decagrams of minced, lean meat
- two eggs
- salt
- pepper
- oregano
- two teaspoonfuls of paprika
- fifty five decagrams of sauerkraut
- half a glass of chicken stock
- half a glass of tomato purée
- two glass of sour cream
Preparation of "Gołąbki":
Boil cabbage. To warm a fat and brown sliced onions and garlic. To minced mean add boiled and colled rice, raw eggs, browned onion, garlic and spices: salt, pepper, oregano and paprika. Everything mix.
Put tuffing on white cabbage leaves and oo wrap.
Put sauerkraut in the bottom of pot, next "Gołąbki" pleis on the sauerkraut. Mix chicken stock with tomato purée and to pour "Gołąbki".
To put everything to warmed oven. To roast with lid at a temperature of one hundred eighty centigrades. "Gołąbki" is ready after ninety - one hundred twenty minutes. One can to pour "Gołąbki" cream.
Good appetite!

Tłumaczyłem z tego:

Składniki:
1 szklanka ugotowanego ryżu Riso Gallo Parboiled Danie główne
1 główka białej kapusty
2 łyżki tłuszczu
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
45 dag zmielonej chudej wieprzowiny
2 jajka
sól
pieprz
oregano
2 łyżeczki papryki w proszku
45 dag kiszonej kapusty
? szklanki wywaru z kurczaka
? szklanki przecieru pomidorowego
2 szklanki kwaśnej śmietany

Sposób wykonania:

Białą kapustę kapustę ugotować. Rozgrzać tłuszcz i zrumienić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Do mielonego mięsa dodać ugotowany i ostudzony ryż, surowe jajka, zrumienioną cebulę i czosnek oraz przyprawy: sól, pieprz, oregano i paprykę w proszku. Wszystko wymieszać.

Nadzienie wyłożyć na liście białej kapusty i zawinąć.

Na dnie rondla rozłożyć kiszoną kapustę i położyć na niej gołąbki. Wywar z kurczaka wymieszać z przecierem pomidorowym i polać nim gołąbki.

Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec pod przykryciem 90-120 minut w temperaturze 180 °C. Przed podaniem gołąbki można polać śmietaną.

Smacznego
chyba ok
ale na końcu smacznego to będzie -Enjoy your meal

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

 »

Pomoc językowa - tłumaczenia