właściwie przekomplikowany, nie wiem czy koniecznie :)
witam serdecznie, mam problem z pewnym opisem projektu sukienki. doprowadzilam go do stanu który wklejam poniżej. niektóre wielokrotnie zlożone zdania wyglądaja podejrzanie, bardzo proszę więc o pomoc w sprawdzeniu i poprawieniu ewentualnych błędów. Wklejam również opis w języku polskim. Zadanie jest o tyle trudne, że już polska wersja momentami wydaje mi się niejasna, starałam się więc o możliwie dosłowne tłumaczenie.
będę wdzięczna za każdą sugestię! z góry dziękuje i pozdrawiam,
kat
The main idea of the project was to connect two main asspects of ‘Romantic’ coctail in one dress- the abstract liquidity, ethereality of the conjointed coctail ingredients and concrete of the clear glass shape lines.
The first point is illustrated on the fabric’s print ground. Occasionally designed print unites colours and colour tones of every each mixture ingredience and was also inspired by russian abstractionist wassily kendinsky’s paintings. Distingt shape lines of the glass are visible with the geometric stichitngs and pleats creating together spatial, architectual effect which is extra strengthened thanks to facture of spandex fabric.
The construction of the bottom dress refers to rose leave motive.
Głównym założeniem projektu było połączenie dwóch charakterystycznych cech koktajlu ‘Romantic’- abstrakcyjną zwiewność, lekkość połączonych w koktajlu skladników i prostotę czystych linii kształu kieliszka.
Pierwszy z aspektów został zilustrowany na płaszczyźnie druku tkaniny. Specjalnie zaprojektowany wzór zainspirowany twórczością rosyjskiego abstrakconisty Wassiliya Kandinskiego łączy kolory każdego ze składników koktajlu. Natomiast wyraźne linie kształu kieliszka widoczne są w geometryzyjących szwach i zaszewkach tworząc przestrzenną, architektoniczną formę wzmocnioną dodatkowo dzięki fakturze spandexu.
Konstrucja dołu sukienki nawiązuje motywu płatka róży.