Moja koleżanka ma prace domowa napisac wypracowanie o feriach zimowych. Musi być ono napisane prostym językiem.
My winter Holidays
The first week I spent a winter holiday with my friend 'imie mojej kolezanki' and our friends in Warsaw. We went to the cinema, a park for walks, restaurants. One day, everyone sticking a huge snowman. We wanted to do igloo but we failed to. This week was memorable, I would like to take longer but unfortunately we had to go back to their homes.
The second week, and (unfortunately:)) the last winter holiday I spent at home. I was on swimming pool several times and went out with my friends quite often.
I niewiem jak napisac że.
W wolne dni pomagałam tacie w pracach podwrókowych, typu odśnieżanie.
Myślę że moje ferie zimowe były bardzo udane. W czasie ich trwania nie nudziłam się, tylko spędziłam czas na zabawie i relaksie. Może za rok będzie jeszcze lepiej?
A tu po polsku moj tekst z góry.
Pierwszy tydzień ferii zimowych spędziłam w warszawie z moją przyjaciółką "imie koleżanki' i naszymi znajomymi . Chodziliśmy do kina, do parku na spacery, restauracji. Jednego dnia ulepiliśmy ogromnego bałwana. Chcieliśmy zrobić iglo ale nam nie wyszło. Ten tydzień był niezapomniany, chciałam żeby trwał dłużej, ale niestety musiałyśmy wracać do domów.
Drugi tydzień i ( niestety :) ) ostatni ferii zimowych spędziłam w domu. Byłam pare razy na basenie i dośc często spotykałam się ze znajomymi.