list z bezludnej wyspy

Temat przeniesiony do archwium.
Witam na poniedziałek mam napisać list z jakiegoś niezwykłego miejsca w moim wypadku ma to być bezludna wyspa nie wiem czy dobrze to napisałem proszę o sprawdzenie będę bardzo wdzięczny a oto teskt:

Dear Mariusz

I am sitting on my balcony of the desert island.The Sun is setting.I am writing this fast because the last post is at 6 o'clock.
The weather is great.I am on the beach now.I am having a great time here.I'm sunbathing now. I spent to some time in jungle. I'm playing football and volleyball.I'm eating ice and drinking cola. I wish you were here.How is everything.Hope to hear from you soon!!

Robert

Proszę o podpowiedź co można ewentualnie ominąć a co dodać
I am sitting on my balcony 'of the desert island' (desert island nie moze miec balcony. Bo niby gdzie? domek moze miec balcony, a island-never).The 'Sun' (dlaczego duza litera?) is setting.I am writing this 'fast' QUICKLY because the last post is at 6 o'clock.
I spent 'to' (do czego to 'to' jest tutaj?) some time in (tu cos brakuje) jungle. I'm eating 'ice' (ice to jest 'lod' ale nie lody, ktore sie je) and drinking cola.
How is everything.(to jest pyytanie, i dlatego ma miec znak zapoytania na koncu)Hope to hear from you soon(!!) Nie rozumiem totalnie tych wykrzyknikow
...because the last post is at 6 o'clock.

Ale to miała być BEZLUDNA wyspa :)
to pierwsze zdanie może brzmieć tak??

I am sitting on my balcony of the Hotel desert island.

Mam jeszcze pare zdań to poprawienia.

People aren't here only I and wild nature.
A lot od wild animals here.
I'm sleeping for 12.
I'm swimming and diving the beautiful sea.
I am sitting on my balcony of the Hotel desert island....z tego zrozumialam, ze jestes na balconie hotelu, ktory nosi nazwe 'Desert Island'.
...People aren't here only I and wild nature....Prosze poszukajc jak tsakie zdania sie pisze po ang - to jest belkot.
...A lot od wild animals here....przepraszam, a gdzie niby jest czasownik w tym zdaniu?
I'm sleeping for 12....Ja spie za dwunastu...tego nie rozumiem
I'm swimming and diving (tu cos brakuje) the beautiful sea.
mógłby ktoś te zdania poprawić a nie sugerować jak je poprawić bo ja dopiero zacząłem sie uczyć ang.
Bede wdzieczny
>>>mógłby ktoś te zdania poprawić a nie sugerować jak je poprawić..
CO TO? To ja mam odrabiaz zadania za Ciebie, bo ty sie dopiero zaczales uczyc, i nie masz zamiaru poprawiac je sam. Jak juz napisalam, 'give them an inch....
poprawiłem je ale nie wiem czy dobrze i chce porównac ewentualnie z twoja wersja.
Jejku ale masz wysiłek 30 s
>>>Jejku ale masz wysiłek 30 s
dla Ciebie 30s - dla mnie lata nauki.
Co dzisiaj zrobiles dla drugiego czlowieka 'za friko'?
Nie rozumiem po co tak pisac.. Jezeli pomaganie innym powoduje taka frustracje, to albo tutaj nie wchodzic, albo w ogole nie odpisywac na takie pusty, ktore ja wzbudzaja. To forum staje sie jakims sposobem na wylewanie frustracji :( Rozumiem Cie, Terii, ze to lata nauki, ale czy to nie byla przyjemna nauka? Dla mnie byla, bardzo. I wiadomo, ze czasami ktos nas tutaj moze wkurzyc, ale po co od razu odpisywac z jakas taka 'ukyta agresja' - ja tak to odbieram.
ja sie to tego nie wtrącam.
jak nie macie ochoty pomóc to spoko
przeczytaj co znaczy slowo 'pomoc'.
Powinnienies napisac....jak nie macie ochoty odrobic za mnie zadania domowe, to was dziekuje, bo ja sam sie tego NIE mam zamiaru uczyc.
>>> Jezeli 'pomaganie' (WYTLUMACZ mi dokladnie co rozumiesz przez to slowo - ja pomagam, ale nie LENIOM,) innym powoduje taka frustracje,(FRUSTRACJA jest tylko, jak ktos nie chce otworzyc podrecznika i czegos sie nauczyc, a tylko oczekuje 'gotowka') to albo tutaj nie wchodzic, albo w ogole nie odpisywac na takie pusty, ktore ja wzbudzaja. (Ktos MUSI im zwrocic uwage, ze w zyciu nauka jest potrzebna, i ze nie moga liczyc na to, ze zawsze KTOS sie zlituje i to zrobi za nich).
Chyba wyrazilam sie jasno.

>>>odpisywac z jakas taka 'ukyta agresja'- (prosze naucz sie czytac, i nie przypisuj mi czy czuje sie agresywna czy nie, i czy nie wywalam tutaj tejh agresji.)Jestem zla tylko na 'zawodowych leni' na nikogo innego.
leniem bym był jakbym prosił was o napisanie wszystkiego od poczatku a podałem zdania żebyście mi je ewentualnie poprawili.
chyba nie wiesz co to znaczy "pomoc"

po co sie udzielasz jak nie masz zamiaru pomóc
I'm sitting on a hotel's balcony. - moze tak wystarczy?

There's no one here. Only me and a wild nature.
There're a lot of wild animals here.
I'm sleeping for 12 (hours?) - chodzi Ci o ilosc godzin?
I'm swimming and diving in the beautiful sea.
dzieki wielki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Studia językowe