Strona bierna again.

Temat przeniesiony do archwium.
1)
A driver has been fined (fine) for using a hand-held mobile phone while driving. # czy może lepiej byłoby użyć "was fined?"

Suzanna Smith, 24 was stopped (stop) by police officers on the M1 a month ago when she was driving to her office in the morning.
She said she was running late and it was a call from her boss. She was afraid she would be fired (fire ) if she didn't take it. # mam wątpliwości co do tego.

It was not first time that Suzanna is caught (catch) by the police. Two month before she was stopped (stop) for careless and dangerous driving. "I'm very sorry I have broken the law twice " she says. "At least, I wasn't (not be) laid off."

Every month, hundreds of drivers are stopped (stop) by the police for making phone calls while driving. That is why the authorities are considering changes in the law. However, no decision has been made yet.

2)

1. They sold (sell) mobile phones in my local supermarket.
2. Hundreds of films are being made (make) in Bollywood over the years.
3. I'm sure scientists will have sent (send) astronauts to Mars one day - # i tu jest kłopot w rozumowaniu tego zdania, czy tu mowa o przyszłości zaplanowanej ?
4. A new art gallery is being built (build) in the centre of the city right now.
5. My sister offered (offer) a new job last week.
6. My brother was maked (make) lunch when I got home.
7. By the time I go to the cinema, the film has been already started (already/start)
8. New computers will be installed (install) at our school new month.

6. zauwaz - *was maked - jest zle- MADE
5 zle
7 zle
A zadanie 1 całe okej?

6 - oczywiście, że made - III forma wdarło mi się jakieś małe nieporozumienie.
5 - hmm no dobra, ale to musi być strona czynna, tak (osoba jest na początku zdania) ? A czas Past Simple?
7 - A tutaj to strona bierna, to bedzie przyszłość zaplanowana - a to nie czas future simple?
>># czy może lepiej byłoby użyć "was fined? - zalezy jaki czasownik jest wczesniej , 'was fined' tez moze byc ok.
>>It was not first time that Suzanna is caught (catch) by the police. - zle

w 2)
1 - nie wiem co mialas tu zrobic
2 - zle
3- future simple
5 - your sister offered a new job to whom ? tak past simple
6 - nadal zle
7- by the time I get to the cinema , the film ... future perfect .
Zad 1).
It was not first time that Suzanna is caught (catch) by the police. / Nie wiem, myślałam, że będzie Past Simple. To może zamiast "is" będzie "was" .

Zad 2).
1 - No miałam wstawić czasownik sell, wydawało mi się, że to strona czynna, że chodziło o to, że oni sprzedawali telefony w moim supermarkecie.
2 - No a to nie będzie czas ciągły, że przez cały rok jest robiony/kręcony?
3- I'm sure scientists will be sent (send) astronauts to Mars one day.
5 - Nie mam innego pomysłu jak powinno być inaczej, bo też jest strona czynna?
6 - My brother was made (make) lunch when I got home. / okej, czemu źle? "when" mi się kojarzy wtedy kiedy jest długa czynność przerwana krótką. A tutaj jest chyba strona czynna?
7 -By the time I go to the cinema, the film will have been already started.

??? #
musisz powtorzyc wszystkie czasy

w 5 biedzie past simple in passive
Mam z czasami problem, mimo że wiem kiedy ich się powinno używać, znam te "regułki" natomiast w praktyce to w ogole nie wychodzi...

czyli w takim wypadku - were offered.
a teraz musisz powtorzyc osoby i czasowniki

sister - liczba pojedyncza jaki czasownik ma tu byc ?
edytowany przez savagerhino: 28 wrz 2011
#1 is ok a wiesz dlaczego? Jezeli nie, to otworz podrecznik.
edytowany przez fui_eu: 28 wrz 2011
Cytat: fui_eu
#1 is ok a wiesz dlaczego? Jezeli nie, to otworz podrecznik.
dotyczy sie pierwszego zdania.
Dobra, czy po tych poprawkach co wyżej zrobiłam i tak jest coś jeszcze źle?
Jutro mam kartkówkę z tego i chciałabym ją w miare okej napisać, a nadal obawiam się, że mi to nie leży..
2. W zdaniu nie jest przez caly rok zastanow sie na chwile. ....oni latami kreca filmy.
6. Moj brat robiłing jak przyszlam do domu.
Cytat: fui_eu
6. Moj brat robiłing jak przyszlam do domu.
Moj brat robiłing /obiad/ jak przyszlam do domu.
Temat przeniesiony do archwium.