Mogę prosić o pomoc w przetłumaczeniu karty menu ?
Pierogi mięsne
z mięsem
szpinakowe z cielęciną
pielmieni (20 szt. małych pierożków)
buraczane z pikantną wołowiną
curry z indykiem
z kurczakiem
z dziczyzną
z kaszanką
z kaszą, podawane z sosem pieczeniowym
Pierogi wegetariańskie
z mąki razowej z serem ricotta i szpinakiem
z mąki razowej z kaszą jaglaną i warzywami
ruskie
z serem i miętą
z kapustą i grzybami
z prawdziwkiem
z podgrzybkiem
z kurkami
ze szpinakiem i oscypkiem
piwne z żółtym serem
z serem mozarella i suszonymi pomidorami
z łososiem
z bobem
z chińskimi warzywami
Pierogi na słodko
z serem
z jagodami
z truskawkami
z wiśniami
z bananem - podawane z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
z czereśniami (sezonowo)
z serem ricotta i malinami (sezonowo)
z makiem i bakaliami (sezonowo)
Miksy pierogowe
talerz Zgaduj-Zgadula - 21 szt. różnych pierogów
Miks mięsny - 10 szt.
Miks wegetariański - 10 szt.
Miks słodki - 10 szt.
Trzy kolory - 9 szt. (3 cielęce, 3 wołowe, 3 z indykiem)
Dokładka - 3 szt.
TRIOLKA PIEROGOWA
wg przepisu dynastii Witoldów Iłłakowiczów ze Żmudzi
3 duże pierogi z bryndzą, każdy okraszony inaczej:
1. czerwoną papryką, czosnkiem i startym oscypkiem
2. z kwaśną śmietaną
3. z boczkiem i cebulą