List z prosba o rade - sprawdzenie bladow

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie !
Chcialbym prosic was o spradzenie moje listu. W liscie mialem za zadanie napisac do kolegi o swoim problemie i poprosic o rade. Bardzo slabo mi to wyszlo poniewaz nie widzialem co napisac. Prosze sprawdzcie to. Zalezy mi na czasie. Bardzo prosze...

Dear Peter,
Hi ! How are you ?
I'm wirtting this letter because I have a problem. I ask you about advice, becouse I trust you.
I don't know what school i should choose. I want to go to Hight School in XYZ, but i don't know if I help myself. Maybe I should choose a Hight School in ZYX ? There are lower demands. What you think about this ?
Well, that's all. Please write back.
Take care.
Paweł

Pewnie dziwnie to wyglada i pewnie nie mozecie zrozumiec o co mi chodizlo, dlatego napisze po polsku.
Czesc ! Jak sie masz ?
Pisze do ciebie poniewaz mam problem. Chcialbym prosic cie o rade, poniewaz ufam ci.
Nie wiem jaka szkole powinienem wybrac. Chcialbym pojsc do szkoly sredniej w XYZ, ale obawiam sie, ze sa nie poradze. A moze powinienem isc do szkoly w ZXY. Tam sa mniejsze wymagania. Co o tym myslisz ?
To wszystko. Odpisz prosze.
Pawel

Jak juz powiedzialem, zalezy mi na czasie, troche za pozo sie za to wziolem a mam do napisania jeszcze jeden list o wiele trudniejszy. Jezeli moze ktos mi pomoc to niech zglosi sie na [gg] . Bo tego drugiego listu juz nie potrafie nawet zaczac.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

»

Ogłoszenia