ważny tekst

Temat przeniesiony do archwium.
Dostałam bardzo ważnego maila i... czy mógłby mi któś przetłumaczuć ten tekst:
,,Yahoo! Lottery gives members random cash prizes. Today, your account has been selected as the one of 12 top winners accounts who will get cash prizes from us. Please click the link below and follow instructions on our web site. Your money will be paid directly to your e-gold, PayPal, StormPay or MoneyBookers account.''
Z góry dziękuję :)
a musi byc dokaldnie po slowku? bo ogolnie to moge Ci strescic co CI tam wyslali....
Wygrales nagrode.

Nie wchodz w to. Usun te wiadomosc.
strzez sie Grekow co przynosza prezenty...
Próbowałam to tłumaczyć, ale zalezy mi na dokładnym tłumaczeniu a tego już nie umię.
Wcześniej przychodziły maile, że biorę udział w losowaniu, a teraz to...
naprawde nie warto. Nie daj sie nabrac. To dziala tak: wygralas nagrode, ale musisz najpierw wplacic pewna sume (i nagroda nie przychodzi) albo musisz udostepnic swoj numer konta w banku (i zaraz masz konto wyczyszczone).
czy jesteś w ogóle członkiem "Yahoo!Lottery"?
Znalazłam forum na ten tem tylko jest po angielsku :( czy moglibyście mi w skrócie powiedzieć o co chodzi z tym mailem??
Moje sprawa to 12 wpis od góry...
Zapomniałam dać link :P
http://www.scam.com/showthread.php?t=6303
No właśnie cały ten serwer jest poświęcony zwalczaniu takich oszustów. W tym wątku też piszą wyraźnie, że to oszuści. W dodatku klikając na taki link można sobie załadować wirusa albo inne świństwo.
Klikałam na to i nic nie złapałam, ale też nie było nic co wskazywałoby na to, że coś wygrałam. Dzięki za pomoc :)
X+alula+X = xalulax - czyli ONA!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa