kurka, pierwszy raz jestem w kropce, kompletnie nie wiem jak to teraz polaczyc ladnie by uniknac pisania "ostrzezenie widnieje". Moze za bardzo staram sie odejsc od oryginalu na sile hmmm
w polprzewodniku - źle
a to the semiconductor nie odnosi sie do sectors ?
jesli nie to moze po prostu, urządzeń przewodnika,
Ten tekst jakis podchwytliwy mi sie wydaje, ale spokojnie nie tlumacze za kase, cwicze sobie. Mozna prosic jeszcze o jakies cenne wzkazówki ?
Drugi fragment:
The RSR 1 is actually the smallest in the company’s line of micro guides that also includes 2- and 3-mm-wide rails. The 3 mm version was introduced several years ago, according to engineering manager Yoshi Oishi, and has since gone into mass production. The 1 mm RSR 1 version is ready for manufacturing now, Oishi says.
RSR 1 to do tej pory najmniejsza z prowadnic miniaturowych jakie przedstawiła firma z całego wachlarza, a do których należą także szyny o szerokości 2 i 3 milimetrów. Po udanym wejściu prowadnicy w wersji 3 mm na skalę produkcji światowej kilka lat temu, teraz, jak twierdzi dyrektor inżynierii - Yoshi Oishi, to RSR 1 w wersji 1 mm czeka w pogotowiu by zaprezentować się szerszemu gronu użytkowników.
A ten fragment z "finish the competition tez wkleje" bo moze źle coś tu odczytalem. Moze.
Compared with linear guides that use bushings, friction on the device is very low, Oishi says, about an order of magnitude less than those competing designs. Less wear, less heat and less lubrication finish the comparison. Starting and running resistances are very close to each other, he adds, especially when compared with those of sliding mechanisms.
W porównaniu do prowadnic liniowych, w których wykorzystuje się tuleje, tarcie zachodzące na urządzeniu jest niewielkie, co jak wyjaśnia Oishi, objawia się znacznie mniejszym rodzajem wielkości, niż w spotykanych do tej pory urządzeniach konkurencyjnych firm. Mniejsze zużycie, niższa temperatura i zmniejszenie tarcia to mocne argumenty. Dodatkowo opory ruszania i przesuwu w przeciwieństwie do innych tego typu urządzeń o układzie poślizgowym znajdują się blisko siebie.
Dziękuje.