Bardzo prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Witam chetnych do pomocy..
prosilbym jakas kompetentna osobe ( z racji ze prawidlowosc tego textu jest dla mnei barzdo wazna ) o przetlumaczenie textu ktory znajduje sie ponizej
przedewszystkim chcialbym, zeby po przetlumaczeniu w miare zgadzal sie z tym przed.. barzdo mi na tym zalezy
wiem ze to spora prosba, ale nie mam sie jak zrewanzowac..
jedynie z niemieckim to barzdo chetnie:)

jescze raz barzdo prosze ludzie!
i z gory dziekuje..

''W porzadku. Sorry ja tez nie moge szybko odpisywac, poniewaz pracuje teraz w biurze do 18 a jak wracam do domu to jestem troche wykonczony (psychicznie) . Hmmm sam nie wiem jak odebrac to co napisalas.. moze z czasem do tego dojde.. moze se jaja robisz..? nie wiem, nie jestem pewien... w koncu masz duze poczucie humoru?? mowisz szczerze...? apropo mp3, to teraz jak mnie prosisz o tytuly piosenek to sam nie wiem co by Ci tu dac..:p mialem barzdiej na mysli, zeby tobie powysylac piosenki mejlem. Nie szkodzi napisz mi jaki rodzaj muzyki lubisz, to wtedy cos wymysle, okej? a podroz minela barzdo dobrze. prom prawie odplynol by bez archeologa( wiezs ktory)
,bo tak dlugo siedzial w ubikacji w burger king czekajac na zaladunek promu, a ja sie nie zorientowalem ze sasiada nie mam, bo zasnolem.. pozdrow odemnie Siostre i reszte
wszystkiego dobrego''

Pozdrawiam
Scotty
ludzie blagam ..:( wiem ze nie widac wkladu, ale nie chce sie kompromitowac wklejajac tu wlasne nieudane proby tlumaczenia..
wiem, ze to trudny text ale napewno ktos z was potrafi??

Pozdrawiam
Scotty
hejj, moze mi przynjamniej ktos w dniu moich urodzin pomoze..:P(09.09.19..)?
cieszylbym sie nad takim prezentem :)
>ludzie blagam ..:( wiem ze nie widac wkladu, ale nie chce sie
>kompromitowac wklejajac tu wlasne nieudane proby tlumaczenia..

Nie martw się tym i spróbuj, robisz tyle błędów po polsku, że błędny angielski nikogo nie zaszokuje.

Wzsytkiego najlepzsego z okzaji urozdin.
Jako, ze jeszcze wierze w milosc (moze nawet nie swoja)
All right. Sorry that I couldn't write any sooner, but I work in an office until 6p.m. and when I return home I am really tired. I don't know whether to take what you have written as serious, but maybe in time I will understand. Are you having a joke at my expense? I don't know, I'm not sure. I know that you have a good sense of humour. Are you sincere?
Re the mp3, now that you ask about song titles, I don't really know what I could suggest. I thought that I could send you the songs by email. Please say what type of music you like and then I will have a think. OK?
The journey went well, ferry would have gone without the archeologist (you know who)as he spent too much time in the WC of Burger King waiting for ferry to be loaded. I hadn't realized where my neighour was as I fell asleep.
Send my regards to your sister and all the best.
Kisses,
x
>Nie martw się tym i spróbuj, robisz tyle błędów po polsku, że błędny
>angielski nikogo nie zaszokuje.

do Ullak:
no to mnie zalatwilas..:)
moze to dlatego ze mieszkam od 2,5 roku w niemczech i powoli przestaje sobie radzic z ortografia, jesli chodzi o jezyk ojczysty
albo mialas na mysli gramatyke ?
a pozatym skonczylem dopiero 18 urodziny, takze zycie jescze przedemna
a jak to sie mowi ...''czlowiek cale zycie sie uczy''? , takze jescze troche mi zostalo na poprawe:)

dzieki Terri za przetlumaczenie textu :) w prawdzie z ciezkim sercem :P, ale pomoglas :)

sproboje nastepnym razem sam cos poskladac.. obiecuje :)

Pozdrawiam
Scotty
do Ullak:
no to mnie zalatwilas..:)

Myślałam, że wcale nie zwracasz na to uwagi, ale skoro się rumienisz, to może zainstaluj sobie jakiś gadżet do sprawdzania pisowni.
:D
w ff bodajze jest taki 'bajer' ktory sprawdza pisownie.

trzeba jednak dodac, ze nie wszystkie bledy wylapie np. 'w prawdzie' i 'wprawdzie' - obie pisownie sa poprawne, ale znacza co innego (u ciebie powinno byc razem).
do Ulak:
chetnie, ale to i tak nie ma sensu, poniewaz nie mam polskich znakow.
Mam niemieckiego laptopa, a on nie dysponuje tymi literkami
Za to, äüöß jak najbarzdiej..
>Za to, äüöß jak najbarzdiej..

Maz jakiś problem ze zbitkami spółgłosek. baRDZiej. R D Z.

chetnie, ale to i tak nie ma sensu, poniewaz nie mam polskich znakow.

To sobie zainstaluj, jako osiemnastolatek chyba jesteś wyszkolony informatycznie?
ullak-
>jako osiemnastolatek chyba jestes wyszkolony informatycznie
Tak, ale jego szkolenia moga naprawde nie byc w tej dziedzinie.
okej, Ullak moze zakonczmy ta dyskusje, poniewaz nie prosilem o pomoc w tej kwestii..?
moze nie badz taka drobiazgowa, jezeli bedziezs umiala drugi jezyk na takim samym poziomie jak polski, to wtedy mozemy porozmawiac..

pozdrawiam
Scotty
Scotty,
Nie wiem czy zauwazyles, ale Ullak pragnie ci pomoc. I piszac, ze masz problemy ze zbitkami spolglosek, nie robi tego ze zlosliwosci tylko z checi pomocy. (sam myslalem, ze to literowki, ale jak zobaczylem ile tych 'literowek' jest to jednak troche sie zdziwilem).

A ostatnie zdanie brzmi troche ironicznie - przyznaje - ale chyba wiem skad ta ironia wychodzi. Dla wielu osob tak 13-14 lat (poczatek gimnazjum) to wiek, w ktorym powinno sie juz nie popelniac takich bledow (mowie o ortach, nie o tych dziwnych 'zs').

>moze nie badz taka drobiazgowa, jezeli bedziezs umiala drugi jezyk na
>takim samym poziomie jak polski, to wtedy mozemy porozmawiac..

a to stwierdzenie jest naprawde zalosne (i egoistyczne) - jesli ktos jest np. dr z np. fizyki kwantowej to nie powinien on nawet na twoj nick/post patrzec?
poza tym Ullak dosc dobrze zna ang - nie wiem czy to native-like czy advanced ale cos takiego pewnie bedzie.

ja tam ciekaw jestem czy znasz polski na takim samym poziomie co niemiecki (nazwy np. geograficzne, matematyczne).
pakk-
przeciez widzisz ze scotty jest zakochany - co mowic o jakims poprawnym pisaniu jak sie jest w takim stanie.
jestescie naprawde zlosliwi.. Piszac na tym forum, liczylem na pomoc jezykowa, a nie na wytykanie komus bledow, ktore wynikaja z szybkiego pisania
jak dotad dobrze radzilem sobie z ortografia i chetnie bym wam pokazal, jakie bledy robia moi rowiesnicy, ktorych (moze nie uwierzycie), ale sam czesto musze poprawiac, bo sa w stanie napisac lodz przez u otwarte
I nie mowie tu o jakis prymitywach, tylko osoby, ktore chodza do technikum, lub liceow O.(tak, rowniez LO!)
przyznaje, okej, moze umiecie sporo, ale moim zdaniem brakuje wam taktu i klasy
bo ja osobiscie nie odczuwam zadnej checi pomocy ze strony pewnych osob, ale za to chec oddawania nieprzyjemnych dla mnie uwag, z odrobina sarkazmu...

szczerze mowiac nie mam pojecia dlaczego mnie tak atakujecie...
moze tak jak mowie, co nie ktorzy nie potrafia zachowac klasy i zostac skromnym mimo szerokiej wiedzy, taka klase widze jedynie ze strony jednej osoby(powinna sie domyslec)

spojrzcie na ta sprawe obiektywnie, to moze ktos mnie zrozumie..

Pozdrawiam
Scotty
Scotty, dostałeś dobre rady, jak pisać lepiej po polsku, a Ty stajesz okoniem, wynajdujesz przeszkody i dopatrujesz się złośliwości. Owszem, może niektóre uwagi są trochę złośliwe, ale jeśli chcesz uniknąć podobnych w przyszłości, zainstaluj sobie polskie znaki (znalazłam jak to sie robi - w panelu sterowania w ustawieniach regionalnych, potem można przełączać między językami "lewy alt +shift"), włącz w przeglądarce sprawdzanie pisowni lub zainstaluj wtyczkę i po problemie. Napisałeś, że człowiek całe życie się uczy, dlaczego nie dziś?
Temat przeniesiony do archwium.