Cool as anything

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o pomoc w przekładzie powyższego porównania, a także, gdyby ktoś zechciał się ze mną podzielić swoimi pomysłami na przekład takich słów i wyrażeń, jak:
1. pinkly
2. gloop
3. to laugh so hard it is impossible to carry on
4. I love it when a plan comes together (cytat z serialu "A-Team")
5. You been greezin' your head with battery acid again? (j.w.)
6. various stages of fucked (sorry!)
byłabym bardzo wdzięczna. Najbardziej zależy mi na tym "pinkly", ale co do reszty nie jestem pewna, więc proszę o wsparcie. Pozdrawiam.
generalnie z filmami trzeba uwazac, bo czesto sa w nich wyrazenia, ktorych nie ma w oficjalnym jezyku, sa wymyslane przez scenarzystow dla tego danego filmu
(nie zawsze oczywiscie)

pinky to maly palec, ale nie wiem czy akurat tu, bo nie ma kontekstu

pozostale mozna sie domyslec
3 smiac sie tak mocno ze nie mozna dalej wytrzymac
4 lubie kiedy plan wypala
5 kwasu sie najadles?
6 rozne stany klopotow ??

jak masz film to postaraj sie odgadnac co to oznacza, bo masz szerszy kontekst
'gloop'is a thick,wet substance that looks,tastes or feels unpleasant
Maszkaron - super tlumaczonka, gratuliere!!!
Tak mysle jeszcze o tym "various stages of fucked".
Moze "rozne stopnie/ etapy popier...enia"???
Dzięki wielkie za pomoc.
Filmu nie mam, niestety - to tylko cytaty w cytacie.
W kwestii palca, odpada, chodziło mi o "pinkly" - to coś z różowym kolorem, ale slangowe i najprawdopodobniej obsceniczne.

Z tym ostatnim to jednak nie tak, ale faktycznie bez kontekstu nie dało się wycybulkować. Chodzi o zdanie, posiadające prawdop. dwa znaczenia, a brzmi ono tak: "Piles and piles of cars in various stages of fucked" (chodzi o złomowisko samochodów i to, z czym bohaterce się kojarzy.

Dzięki jeszcze raz.
Dziękuję, przetłumaczyłam uprzednio intuicyjnie jako "glut", ale nie byłam pewna.
"Piles and piles of cars in various stages of fucked" (chodzi o złomowisko samochodów i to, z czym bohaterce się kojarzy).

Dzięki jeszcze raz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa