Witam, mam ogromną prośbę o przetłumaczenie 4rech krótkich tekstów...może ktoś pomoże...z góry dziękuję:
Moje dzieciństwo:
Urodziałam się w 1982 roku w Lublinie. Mieszkałam z rodzicami w dużym domu z ogrodem. Moimi ulubionymi zabawkami były lalki barbie ale lubiłam też jeździć na rowerku. Jak byłam mała lubiłam słodycze. Miałam dużo koleżanek ale nie lubiłam chodzić do przedszkola. Moje dziećiństwo bardzo mi się podobało.
Moje zycie po 2000r (Present Perfect)
Po 2000 roku wyprowadziłam się z domu. Zaczęłam mieszkać we Wrocławiu i pracować w biurze. Oczywiście rozpoczęłam też studia, kupiłam sobie samochód i zrobiłam prawo jazdy. W ostatnich latach zwiedziałam też trochę świata. Stałam się także posiadaczką psa.
Moje życie teraz:
Obecnie mieszkam z koleżanką w Toruniu. Jestem już na 3 roku studiów historycznych. Pracuję w firmie wydawniczej i dużo podróżuję po Polsce. Codziennie czytam też książki i serfuję po Internecie. Czasami chodzę na impezy. Ogólnie mam mało wolnego czasu.
Pogoda w tym momencie.
Patrzę za okno i widzę pochmurne niebo. Pada deszcz i śnieg. Pogoda nie sprzyja spacerom - temperatura jest niska, wynosi zaledwie 5 stopni. Lekko wieje wiatr i zaczyna robić się mgła. Jak ja nie lubię zimy, bo pogoda jest taka brzydka.
Będę naprawdę ogromnie wdzięczna za pomoc - teksty te potrzebuję na jutro na godzinę 18.