Dialog-proszę o przetłumaczenie na j.angielski

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
Witajcie! Na jutro mam zadanie z języka angielskiego. Muszę napisać dialog. Napisałam go po polsku, ale nie chcę tłumaczyć na angielski bo po pierwsze nie mam za bardzo czasu (na jutro mam trzy sprawdziany i muszę się uczyć) a po drugie bardzo by dużo błędów było, gdybym chciała sama to napisać. Pomóżcie! Błagam!

K: W tym tygodniu planuję cię odwiedzić
N: Jakie są twoje plany podróży?
K: Przyjadę w środę, razem z moim kolegą. Planuję zostać w Polsce do końca listopada.
N: Bardzo się cieszę. U mnie zawsze jesteś mile widziany.
K: Jak najwygodniej dotrzeć do miasta, w którym mieszkasz? I gdzie mogę się w nim zatrzymać?
N: Najłatwiej jest dojechać autobusem nr.4 a zatrzymać możesz się w hotelu "Korona" znajdującym się niedaleko mojego miejsca zamieszkania
K: Chciałbym ciekawie spędzić ten wolny czas. Masz może jakiąś propozycję/pomysł?
N: Możemy iść do kina razem z moją przyjaciółką, na dyskotekę lub do muzeum.

Bardzo proszę o pomoc. Nie dam rady sama tego przetłumaczyć. Oczywiście wiem że całego nie da się idealnie ale może jednak ktoś mi pomoże. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Znalazałam chwilkę czasu i starałam się to przetłumaczyć na j.angieslki. proszę o poprawienie błędów (których będzie na pewno dużo)

K: I am going to come to see you in this week.
N: Where are your travels plans?
K: I'll come in Wednesday with my friend. I am going to stay in Poland till the end of November.
N: I am so glad. You are always seen miles in my house.
K: How arrive to your city the best? And where can I keep in?
N: The easiest is go by the bus number 4. And you can keep in hotel "Korona" which is nearly my house.
K: I would like spend my time in interesting way. Have you any idea?
N: We can go to the cinema with my friend, to the disco or to the museum.
Mam na jutro zadanie;/ A: ma wyjasnic i sluchac klienta B; poskarżyć wyjasnic bledy
Mam zrobic dialogi
- room rate and telephone bill for a differennt room
-car park fee is a mistake
-minibar charge is comect(for snacks&soft drinks ) Loindry receired jacket&trausers an one hanger

K: W tym tygodniu planuję cię odwiedzić
I'm going to visit you this week
N: Jakie są twoje plany podróży?
That's nice. How and when are you going to come?
K: Przyjadę w środę, razem z moim kolegą. Planuję zostać w Polsce do końca listopada.
I 'm coming on Wednesday with a friend of mine and we are staying in Poland until the end of November
N: Bardzo się cieszę. U mnie zawsze jesteś mile widziany.
Good. I'm so glad. You're always welcome at my place
K: Jak najwygodniej dotrzeć do miasta, w którym mieszkasz? I gdzie mogę się w nim zatrzymać?
Oh thanks. How can I get to your city and..where I can find somewhere to live
N: Najłatwiej jest dojechać autobusem nr.4 a zatrzymać możesz się w hotelu "Korona"
Well, get a bus route 4 to get here and you can have an acommodation at Korona hotel. It is a stone throw from the place I live
znajdującym się niedaleko mojego miejsca zamieszkania
K: Chciałbym ciekawie spędzić ten wolny czas. Masz może jakiąś propozycję/pomysł?
Done. And..I think it would be good to spend the time together nicely. Have any idea or something?
N: Możemy iść do kina razem z moją przyjaciółką, na dyskotekę lub do muzeum.
Well, we can go to cinema. Just you, me and my girlfriend. Else, I suggest a disco or museum
Są błędy.
Nie mam zamiaru ich wskazywać ani poprawiać, skoro odrobiłeś za kogoś pracę domową
To znowu Ty? Prześladujesz mnie czy co. Nie sądzę że tutaj są jakieś błędy. Może nie zgadzać się ze słownikiem ale to miała być konwersacja a jako taka różni się trochę od wersji poprawnej czasami. Nie uważasz?
Cytat: sayso
Nie sądzę że tutaj są jakieś błędy. Może /quote]

Sa bledy. Nie wyglupiaj sie.
A świstak siedzi i zawija te (czekoladki) w papierki...
sayso-
Jak sam nie wiesz gdzie sa bledy - to cos nie tak z toba.
Mam na jutro zadanie;/ A: ma wyjasnic i sluchac klienta B; poskarżyć wyjasnic bledy
Mam zrobic dialogi
-minibar charge is comect(for snacks&soft drinks ) Loindry receired jacket&trausers an one hanger
I 2 dialog
* 3 bottles Sanvignon blane (2 bottles)
*4 main courses ( 3 main courses)
*4 dessets (3 dess...)
*3 coffess (2 coff...)
* 2 cognacs & ramagnacs (2 cognacs)
POMOŻE MI KTOŚ?;(
Cytat: jenny5553
Mam zrobic dialogi

Moze "what's his/her nick" sie pofatyguje. Inni czekaja na Twoj wklad.
???
Przez te 3 godziny moglas juz napisac 10 takich dialogow i dac do sprawdzenia.
Jak bym umiala tomjuz dawo bym to zrobila.
A ze nie umiem j.ang to dlatego napisalam tutaj.
A ze nie umiem j.ang to dlatego napisalam tutaj.

A nie masz zamiaru się pouczyć choć trochę?
Mam zamiar.
Gdybym nie potrzebowala pomocy to bym o to nie prosila...
Mam zamiar.

To mam propozyjce. Pewnie to zadanie masz albo od nauczyciela albo z ksiazki. A nawet jak od nauczyciela to masz ksiazke? W ksiazce powinny byc podobne dialogi. Przeczytaj je sobie, jak cos bedzie niejasne to wrzuc na forum to zapewne ktos Ci wyjasni to co niejasne. A potem na podstawie tego dialogu, ktory masz w podreczniku napisz swoj dialog, zmieniajac odpowiednio rzeczowniki. I to wlasnie wrzuc na forum z prosba o sprawdzenie.
Czy ktoś pomógłby mi napisać dłuższy dialog między recepcjonistą a upierdliwym gościem któremu nic nie pasuje i o wszystko się czepia? Z góry dziękuje :)
Cytat: zanetkaa94
Czy ktoś pomógłby mi napisać dłuższy dialog między recepcjonistą a upierdliwym gościem któremu nic nie pasuje i o wszystko się czepia? Z góry dziękuje :)

NIE. Zadanie domowe jest twoje, wytlumacz mi dlaczego ktos ma poswiecac czas na pisanie zadania dla leniucha. Tutaj mamy taka zasade - ze TY to SAMA piszesz a my poprawiamy.
Jak taka zasada Ci sie nie podoba, to prosze szukac pomocy na innych forach.
Cytat: zanetkaa94

Mogę, pod warunkiem że prześlesz mi temat na mój e-mail

Pozdrawiam
to jest niepoważne.
Cytat: mg
to jest niepoważne.

Człowieku! Czy Ty naprawdę nie masz innego zajęcia? Zaczynasz mnie irytować
mam inne zajęcie:
https://www.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa-tlumaczenia/206900/last_post

czego i Tobie życzę
mam inne zajęcie:
https://www.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa-tlumaczenia/206900/last_post

czego i Tobie życzę

Nie chcę być niemiły ale muszę zadać to pytanie. Czy na pewno wszyscy w domu
?
Jestem zmuszony pisać otwartym tekstem: pomaganie osobom, które chcą się czegoś nauczyć jest dobre. Odrabianie prac domowych za osoby, które nie chcą tego robić, jest złe. Życzę Ci, żebyś wyznawał tę samą zasadę. Czy teraz to jest jasne?
Jestem zmuszony pisać otwartym tekstem: pomaganie osobom, które chcą się czegoś nauczyć jest dobre. Odrabianie prac domowych za osoby, które nie chcą tego robić, jest złe. Życzę Ci, żebyś wyznawał tę samą zasadę. Czy teraz to jest jasne?

Przypominam sobie że już prowadziłem z Tobą dyskusję na ten temat wyraziłem się jasno. Nie interesują mnie zbytnio Twoje poglądy bo to są Twoje poglądy tylko i wyłącznie. Po prostu odczep się ode mnie. Czy to takie trudne?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |