Faust cytat pilne!!

Temat przeniesiony do archwium.
„Nie ma innego piekła, piekło jest tutaj” za Marlowe „Doktor Faustus”

Dziękuję za pomoc
zajrzyj do Fausta, za dużo chcesz mieć na tacy :)
patrzyłam,ale niestety czas mnie goni :/ mam jeszcze kilka tekstów i muszę je wszystkie wysłać dziś wieczorem :/
Flame - zakładasz, że ktoś zna tekst Faustusa na pamięć (i to porównawczo polski przekład oraz oryginał)? Podaj przynajmniej źródło polskiego cytatu albo kontekst w jakim wypowiedź ma się pojawić. Zgaduję, że może chodzić o odpowiedź na pytanie "Gdzie jest piekło", które zadaje Faustus, ale muszę wiedzieć dokładnie.
nie ma kontekstu i nie ma źródła jest to po prostu cytat rzucony pod recenzja spektaklu na podstawie fausta, ktory znajdzie sie na ulotce/folderze info
W takim razie trzeba znaleźć... polski przekład. Albo recenzenta. :-) Można oczywiście strzelać w ciemno i wziąć "jakiś" cytat z Fausta (np. ten z pytania "Gdzie jest piekło?"), ale nie ma żadnej gwarancji, że to będzie to, co trzeba.

PS. Dla kogo to tłumaczysz?
‘Why this is hell, nor am I out of it.’ Doctor Faustus wrzuciłam taki i chyba tak zostawię,bo nei mam sił i czasu szukać. Myslalam,ze moze ktos sie zetkal lub omwial to na jakis zajeciach to mi pomoze,ale jesli nie to nei ma co sobie glowy zawracac :]
dzieki za pomoc :]
Właśnie ten fragment miałam na myśli. Ale należałoby to jednak sprawdzić.
i chyba tak zostawię,bo nei mam sił i czasu szukać.

next time, manage your time better :)
a Ty nie trać swojego cennego czasu na pisanie takich tekstów, jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to lepiej zamilcz
To jest bardzo konstruktywne i pouczające, wtedy będziesz mieć więcej czasu na buszowanie po źródłach i tym samym dostarczysz lepszy jakościowo tekst, wiem jak jest, bo sam tłumaczę i robię -aście innych rzeczy, ale się przydaje, bo i tłumacz zadowolony ze swojej pracy i klient z jej wykonania :)
Ale to przecież było konstruktywne :)
:)
Temat przeniesiony do archwium.