Co znaczy AUSH(???) BETTER na BBC cz3. z Wyborczej

Temat przeniesiony do archwium.
Jeśli ktoś przesłuchiwał płytki z Gazety Wyborczej z serii BBC Kurs Języka Angielskiego to raczej powinien wam utkwić taki zwrot Jonathana: AUSH BETTER (???). Co on oznacza i jak się go porawnie pisze? To brzmi jak Ausz, coś w tym stylu, ale nie mogę rozszyfrować tego wyrazu. Na przykład jest zdanie: "Get your walking boots, aush (???) better. Come on..."(sorry za błędy) - Cykl Buzzwords cd cz. 3 (LESSON 15 MALL WALKING)
Sprawdź tu:

http://www.bbc.co.uk/polish/exr/buzz/buzz15.htm
(AUSH BETTER)
W zasadzie to tego nie ma w tekście bo to jest tylko w wersji audio, ale już wiem co mówi Jonathan. Dostałam właśnie odpowiedź od BBC Polska. Zaraz pęknę ze śmiechu ;P Oto odpowiedź, którą otrzymałam:
"Jonathan po prostu wymawia - najlepiej jak potrafi - imię prezenterki � Elżbieta."
LOL ;D
"zwrot Jonathana"
od poczatku on nabija sie bo mowa o amerykanskich supermarketach cala czytanke mowi z amerykanskim akcentem co od poczatku zauwazylem i mnie denerwuje am. akcent. poprostu amerykanie mowia niedbale jakby mieli kluski wg mnie, i dlatego "elizabeth" odebrales(as) inaczej, ja wole angielski akcent i bardziej lubie.
No właśnie - a ja tę ostatnią płytkę przegapiłam :((((((((((((((( Poprzednie wszystkie kursy z Wyborczej mam, a tę jedną... Czy ktoś ma pomysł jak ją zdobyć - jeśli się w ogóle jeszcze da??? Pozdrawiam :)
Jak zdobyć płytkę na 100% nie mogę Ci powiedzieć. Może wyślij maila do GW.
Nie mniej jednak wszystkie kursy z GW znajdziesz pod adresem:
http://www.bbc.co.uk/polish/learningenglish/
Dzięki serdeczne za odpowiedź :))
>poprostu amerykanie mowia niedbale jakby mieli
>kluski wg mnie,

A dla mnie Anglicy mówią niedbale, przez nos. Wsluchiwać się muszę, żeby cokolwiek zrozumieć :)
widalem tak plytke dosc niedawno an allegro wyszukaj gazeta lub bbc
albo jak masz dostep do czytelni czasopism np w uczelni lub bibilotece wojewodzkiej to mozesz pozyczyc i skopiowac alebo zapytac na forum czy ci ktos nie skopiuje i przysle
Thanks for your ideas :))) Good luck!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą