prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze o przetłumaczenie:-)

Moim ulubionym festiwalem sa Dni Bochni. Organizowane są co roku zazwyczaj w czerwcu i trwają nawet przez cały tydzień. Dni Bochni odbywaja sie zawsze na Bocheńskim rynku przy pomniku Kazimierza Wielkiego.Swięto to rozpoczyna sie uroczystym przemówieniem ważnej osobowości z gminy po czym odbywaja sie koncerty znanych zespołów oraz różnego rodzaju konkursy. Dni Bochni kończą się zawsze w niedziele pokazem sztucznych ogni. Lubię to święto ponieważ mam wtedy okazję zobaczyć popularnych piosenkarzy i dobrze sie przy tym bawić z przyjaciółmi:-)

My favourite festival is Bochniadays.
>My favourite festival is Bochniadays.

noo to sie napracowalas... ;]
przetlumacz sama, a ja Ci sprawdze, zgoda?
My favorite festival is Bochnia days. It is usually organized every year in June and it lasts even all week. Bochnia days takes place on Bochnia marketsquare at the Kazimierz Wielki monument. The festivity begins with solemn address of important community personage. After that famous bands concerts and contests of different types take place. Bochnia days ends always on Sunday with firework show. I like Bochnia days because it is great opportunity to see popular singers and to have a good time with friends.

Nie wiem czy dobrze, niech ktos poprawi jesli nie tak.
Jejku nawet nie wiesz jak sie ciesze że ktos mi to przetłumaczył:-) Dzięki wielkie. Ja jestem noga z angielskiego więc sama bym sobie nie dała rady.Za to lubię język niemiecki:-) Jeszcze raz dziękuję:-)
Jesli ktoś znalazł w tym tekście jakies błędy to prosze jeszcze o pomoc. Mam nadzieje że jest Ok.
Czyli oszukujesz zeby dostac dobra ocene? No ladne pokolenie Polakow rosnie.
Temat przeniesiony do archwium.